Noile condiţii de călătorie anunţate ȋncepând cu 15 iulie pentru turiştii români care călătoresc ȋn Grecia, determină agenţiile de turism touroperatoare să găsească soluţii rapide pentru a veni ȋn sprijinul turiştilor cu vacanţe programate ȋn Grecia şi achiziţionate cu mult timp ȋn urmă. Aceştia pun la dispoziţie alternative de mutare pe curse charter cu avionul, dar şi efectuarea testelor necesare, prin parteneriate cu clinici private.

„Ȋn contextul celor mai recente măsuri luate de Guvernul elen cu privire la condiţiile de călătorie impuse pentru turiştii români şi pentru că există un interes sporit pentru zona de nord a Greciei (zonă accesibilă de regulă pe cale terestră), ȋmpreună cu compania aeriană a grupului nostru - Animawings, am luat decizia de a lansa o cursă charter directă Bucureşti-Salonic”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Cursa charter recent anunţată va fi operată de Animawings, şi va opera plecări ȋn fiecare zi de sâmbătă, ȋncepând cu 18 iulie 2020.

Tariful unui bilet de avion pe această cursă va fi de 150 euro/persoană tur-retur, cu toate taxele incluse şi va include 2 piese de bagaj, una de mână de maxim 7kg plus o alta de cală ȋn limita a 20kg.

„Putem totodată asigura, la cerere, şi transferul de la aeroport către hotelurile situate ȋn zonele din apropierea Salonicului, de pe Riviera Olimpului sau din Halkidiki şi asistenţa turistică la destinaţie, ȋn vederea organizării de excursii locale”, mai completează Cristian Pandel.

Retail jobs

Parteneriate pentru teste Covid

De asemenea, agenţiile de turism touroperatoare au ȋncheiat şi parteneriate cu clinici medicale specializate, ȋn vederea facilitării efectuării testelor PCR, la tarife preferenţiale şi cu prioritate la programare.

„Având ȋn vedere faptul că, treptat, solicitarea acestor teste COVID-19 devine o stare de fapt pentru toată lumea, ȋn cazul călătoriilor spre anumite destinaţii şi zone ȋn care se solicită prezentarea testului negativ PCR indiferent de tipul de transport, am parafat acorduri de colaborare cu clinici medicale cu acoperire naţională”, mai spune Pandel.

Turiştilor români care călătoresc ȋn Grecia pe cale terestră şi tranzitează punctul de trecere deschis ȋntre Bulgaria şi Grecia, Kulata-Promachonas, li se impun din 15 iulie a.c., noi măsuri de prevenţie ȋmpotriva COVID-19. Astfel, ȋncepând cu această dată şi până la 29 iulie, toți călătorii care intră în Grecia prin acest punct de frontieră, din motive neesențiale, vor trebui să prezinte la sosire un rezultat negativ al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul acestui stat.

Măsura se aplică doar pentru călătoriile terestre cu trecere prin acest punct vamal. Nu sunt afectate cursele aeriene de linie sau charter. Pentru acestea se va menţine măsura testării aleatorii la sosirea pe aeroportul de destinaţie.

Citeste si:
Liber la vacanțe și în Turcia: cât costă un sejur all inclusive în...
Liber la vacanțe și în...

Christian Tour este unul dintre cei mai mari touroperatori români de pe piața autohtonă. Înființată în 1997, compania este deținută de Cristian Pandel și este prezentă atât în țară, prin reţeaua de sedii proprii și francize, cât și în străinătate, în Republica Moldova, Serbia, Polonia, Grecia, Turcia, Spania și SUA.

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri