Noi condiții de intrare în Ungaria sunt impuse cetățenilor începând de sâmbătă, 1 august. Astfel, călătorii care vin din ţări clasate în categoria „galbenă” sau „roşie” trebuie să plătească efectuarea de teste PCR și trebuie să rămână în carantină obligatorie la domiciliu timp de două săptămâni, a explicat vineri epidemiologul-șef al Ungariei, Cecilia Muller, citată de agenția MTI.

Cetăţenii străini proveniţi din ţări "roşii" nu au voie să intre în Ungaria, ci numai cei din ţări din categoriile "galbenă" sau "verde", cei din categoria "galbenă" urmând să se supună aceleiaşi proceduri, a subliniat Muller pe postul de ştiri M1.

La graniţă, călătorii sunt verificaţi şi primesc un certificat roşu care atestă necesitatea carantinei şi pe care trebuie să-l afişeze la intrarea în locuinţă, a explicat responsabilul ungar, scrie Agerpres.

Cei care nu vor să rămână în carantina de 14 zile trebuie să depună o solicitare în acest sens la administraţia locală, contra unui cost de 3000 de forinţi (8,5 euro), şi primesc o adeverinţă în baza căreia pot părăsi carantina pentru a merge la un centru de screening, lista acestor centre fiind disponibilă pe site-ul agenţiei naţionale ungare pentru sănătate publică, cu costul testului specificat de fiecare furnizor în parte, a menţionat ea.

Deplasarea la centrul ales nu se poate face cu transportul public şi purtarea măştii este obligatorie în timpul vizitei la respectivul centru, care are loc pe bază de programare. Rezultatele testelor sunt trimise pe e-mail sau încărcate de laboratoare în sistemul Serviciului de sănătate electronic (EESZT).

Cine este ”scutit” de carantină

Persoanele care vin din ţări "galbene" pot părăsi carantina după primul test PCR negativ, dar tot au obligaţia de a face şi al doilea test. Cei care revin din ţări "roşii" trebuie să rămână în carantină acasă până la al doilea test PCR negativ, a precizat Muller.

Sunt "scutiţi" de carantină călătorii care prezintă la graniţă două teste PCR cu rezultat "negativ", realizate cu cel mult cinci zile înainte de intrarea în Ungaria şi la un interval de minim 48 de ore între ele, precum şi cei care prezintă un certificat care arată că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele şase luni, a mai spus medicul.

La o conferinţă de presă separată, Cecilia Muller a subliniat importanţa prevenirii apariţiei de focare de coronavirus în ţară, exemplificând procesul de trasare a contactelor la un mic focar raportat la Mezokovesd, în nord-estul Ungariei. Autorităţile sanitare şi poliţia au depistat 334 de persoane din 29 de localităţi din trei judeţe care au avut legături cu cazurile de COVID-10 înregistrate la Mezokovesd, iar din aceste 334 au fost testate pozitiv un număr de 43, doar 16 dintre ele manifestând însă simptomele bolii, dintre care doar 5 au necesitat spitalizare. Din totalul de 334 de persoane, 260 au ieşit deja din carantina oficială la domiciliu, şi cum ultimul caz pozitiv a fost detectat pe 23 iulie se poate spune că focarul din Mezokovesd a fost oprit, a spus Muller.

Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri