Scoția va începe testarea unui avion electric

Cea mai scurtă rută aeriană comercială din lume ar putea fi realizată, în curând, cu avioane electrice, inițiativa făcând parte dintr-un plan al Scoției de a elimina emisiile de carbon, scrie The Independent.co.uk.

Zborul de două mile dintre Insulele Orkney și Papa Westray e programat să dureze două minute, deși într-o zi bună, zborul poate dura chiar și 90 de secunde. În prezent, zborul este realizat de Loganair, folosind un avion de mici dimensiuni, un model Britten Norman Islander, care poate susține un pilot și maximum opt pasageri.

Este una dintre cele mai plauzibile rute pentru folosirea unui avion electric. Având în vedere capacitatea limitată a bateriilor folosite pentru avioanele electrice, cele mai scurte zboruri devin cele mai fezabile pentru utilizarea aeronavelor electrice.

Aeroportul deținut de guvernul scoțian a început demararea unui proiect de 3,7 milioane de lire sterline, care are scopul de a modifica zborurile dintre localitățile apropiate.

”Mai multe tipuri de avioane bazate pe emisii reduse de dioxid de carbon vor fi testate pentru a identifica o nouă generație a zborurilor. Vor exista teste și la nivel de infrastructură, pentru a ști cum putem modifica”, au declarat oficiali ai aeroportului.

Citeste si:
Cele mai frumoase 30 de castele din lume
Cele mai frumoase 30 de...

Unde va avea loc primul test

Primul zbor cu emisii reduse de dioxid de carbon va avea loc pe aeroportul Kirkwall, din Insulele Orkney. În plus, vor fi testate și zboruri cu avioane pe bază de hidrogen sau alte surse sustenabile de combustibil.

În acest sens, Loganair va furniza echipa de ingineri necesară pentru verificarea avionului.

Un alt obiectiv al proiectului este utilizarea de drone pentru livrarea echipamentelor medicale urgente insulelor din zonă.

Acest centru de testare poate pune Scoția în fruntea tranziției către zboruri cu emisii de carbon reduse. Este un pas important către obiectivul nostru național, acela de a decarboniza toate zborurile de pasageri din Scoția până în 2040.

Citeste si:
VIDEO Industria aviatica, la inaltime: Primul AVION ELECTRIC de...
VIDEO Industria aviatica, la...

Michael Mathes, secretar de stat în Transporturi, Guvernul scoțian

Cine a plasat prima comandă pentru un avion electric

Prima comandă pentru un avion electric a fost înaintă de Cape Air, care conduce o rețea de navetiști în zona Boston, împreună cu Eviation, un start-up din Israel.

Livrările avionului cu nouă locuri, cunoscut sub numele de Alice, ar urma să aibă loc în 2022.

În prezent, inginerii lucrează și la un format hibrid al avioanelor, care să includă atât combustibil convențional, cât și alimentare cu baterie.

Citeste si:
[VIDEO] Erupție vulcanică în Italia. Un aeroport a fost închis în...
VIDEO Erupție vulcanică în...

În acest sens, Aeroportul Heathrow a declarat că va renunța la taxele de aterizare pentru un an pentru prima aeronavă hibridă care operează servicii regulate.

Sursa foto: Facebook/ Eviation Aircraft

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri