Turismul a fost serios afectat de pandemia de coronavirus. Între restricții și relaxări, turiștii încearcă să își planifice vacanțele pentrul anul 2021. În acest sens, Grecia rămâne una dintre destinațiile favorite ale românilor. Ministrul Turismului din Grecia, Charis Theocharis, prezent în România, a explicat pentru turiștii români când se va deschide sezonul turistic, dar și cum vor putea aceștia călători în 2021 în statul elen.

Charis Theocharis, ministrul Turismului grec, a dezvăluit că sezonul turistic în statul elen se va deschide pe 14 mai 2021. Însă, având în vedere faptul că Grecia este vizitată de foarte mulți turiști români, Grecia își va deschide porțile pentru aceștia începând cu jumătatea lunii aprilie, înainte de sărbătorile pascale.

”România este prima țară pe care o vizitez, în urma finalizării planului de deschidere a sezonului turistic în Grecia. Am dezvoltat un plan integrat, deoarece turismul trebuie să coexiste cu pandemia”, a spus ministrul.

Acesta a precizat cele trei condiții de călătorie în statul elen în 2021:

  • prezentarea certificatului de vaccinare împotriva COVID,
  • dovada faptului că turistul a trecut prin boală,
  • rezultatul negativ al unui test PCR.

Theocharis a declarat că speră să ajungă la un acord cu statul român privind turismul între cele două state, în cazul în care pașaportul de vaccinare la nivel european nu va fi gata până la debutul sezonului.

Testări la granițe

Cei mai mulți dintre turiștii români merg în Grecia pe cale terestră, cu mașina proprie sau autocarul. În acest sens, ministrul a promis că vor fi deschise mai multe granițe terestre, nu doar Promachonas, ca în 2020. În plus,vor fi suplimentate punctele de trecere, pentru a evita crearea aglomerației.

Ca și anul trecut, turiștii români (unii dintre ei) vor fi testați de COVID, utilizându-se testele rapide.

”Dacă unul dintre turiști va fi depistat pozitiv, aceasta va intra în carantină într-unul din hotelurile de pe teritoriul Greciei. Turistul nu va fi nevoit să plătească formalitățile de cazare”, a precizat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă.

Nu în ultimul rând, acesta a menționat că aproximativ jumătate din prețul testului COVID efectuat de turiști va fi înapoiat sub formă de vouchere în cadrul hotelului. De asemenea, personalul care lucrează în turism va fi vaccinat cu prioritate imediat după finalizarea etapei de imunizare a persoanelor vulnerabile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri