România are multe povești nedezvăluite, ce pot fi ”citite” doar printr-un turism intern responsabil. ”Țara Făgărașului” este unul dintre cele mai recente proiecte de promovare a României, dezvoltat de autoritățile locale din Făgăraș, cu ajutorul ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism) și Young ANAT. Florin Ioani, unul dintre promotorii proiectului, președinte al Asociației Dezvoltării Intracomunitare, dar și primar al Comunei Viștea, a declarat că principalul scop al tuturor activităților este ”scoaterea României din noroiul de la sat”.

Edilul își dorește ca zona în care activează să devină cât mai cunoscută turiștilor români, iar pentru aceasta a investit, alături de alți reprezentanți locali, 30.000 de euro în crearea unui brand local. Acesta precizează că inițiativa are la bază patru mari direcții, după cum urmează:

  1. încurajarea turismului,
  2. dezvoltarea durabilă,
  3. dezvoltarea turismului,
  4. infrastructura.

”Ne străduim să ieșim din noroiul satului românesc. Iar pentru aceasta avem nevoie de infuzie de fonduri în promovarea zonei, mai ales în ceea ce privește infrastructura, deoarece aceasta nu aparține operatorilor economici, aici avem nevoie de implicarea instituțiilor publice avizate”, a declarat Ioani, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa: Young ANAT/ Facebook

Acesta a explicat faptul că o administrație sănătoasă trăiește din taxe și impozite, acestea din urmă fiind generate cu ușurință de turism.

”Vrem să creăm o destinație independentă, Țara Făgărașului, ținând cont de trei mari aspecte: munte, apă și deal. Acestea sunte date de existența munților Făgăraș din zonă, a râului Olt și a podișului Hârtibaciu”, a mai spus edilul, reamintind că cele trei forme de relief se regăsesc pe o distanță de 20 de kilometri.

Vezi și: Cum vor privații și noul primar USR-ist al Brașovului să pună Poiana pe harta stațiunilor de schi cu renume din Europa

Ioani a mai precizat că Țara Făgărașului cuprinde mai multe obiective turistice, printre care sate românești, sate săsești, dar și biserici fortificate.

”Transfăgărășanul, Mănăstirea Sâmbăta de Sus, dar și Cetatea Făgărașului sunt doar câteva dintre locurile care merită vizitate”, a continuat acesta.

Nu în ultimul rând, Ioani a menționat că intenționează să discute cu operatorii economici pentru dezvoltarea mai multor puncte gastronomice, ca să poată oferi turiștilor o imagine completă a zonei, prin împletirea dintre natură, obiceiuri și tradiții. Acesta a declarat că Țara Făgărașului trebuie să rămână plămânul Europei.

Citește și: Brașovul poate organiza jocuri olimpice în 2028. "Va fi totuși greu să explicăm de ce se fac două ore din Sinaia în Poiană"

Sursa foto: Țara Făgărașului/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri