Maldive a fost una dintre primele țări care s-a redeschis pe deplin turiștilor, iar acum se străduiește să fie înaintea concurenților când vine vorba despre vaccinarea turiștilor.

Astfel, ministrul pentru turism al țării a confirmat că Maldivele dezvoltă un sistem de "turism 3V", care ar permite turiștilor "să viziteze, să se vaccineze și să își facă vacanța", scrie CNN.

Potrivit lui acestuia, țara intenționează să ofere două doze de vaccin vizitatorilor, ceea ce înseamnă că cei care se înscriu pentru acesta ar trebui să rămână în Maldive câteva săptămâni.

El speră că programul va contribui la creșterea turismului pe arhipelagul insulei Oceanului Indian, care a avut în medie 1,7 milioane de vizitatori cu un an înainte de pandemie.

Cu toate acestea, turiștii dornici să rezerve un pachet de "3V" în Maldive vor trebui să mai aștepte. De asemenea, el nu a specificat dacă călătorii vor fi taxați pentru primirea vaccinului.

Planul se aplică după imunizarea populației

Schemă "3V" nu va fi aplicată înainte că întreagă populație a țării, estimată la puțin sub 550.000, să fie complet vaccinată.

"Ideea principală a deschiderii turismului este de a oferi un turism în mod sigur, cu inconveniente minime", a declarat recent Mausoom.
"Deci, odată ce țară va fi vaccinată, atunci vom trece la turismul 3V", a mai spus oficialul Guvernamental.

El a confirmat că până acum aproximativ 53% din populație a primit prima doză de vaccin, inclusiv 90% dintre lucrătorii din turismul de prima linie.

În februarie, Thoyyib Mohame, director general al Maldives Marketing PR Corporation, a declarat pentru CNN Travel că țara a primit 555.494 de vizitatori în 2020, depășind previziunile estimate la 500.000.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri