Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management, care deține și operează patru hoteluri în București, anunță inaugurarea, în această vară, a Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, al cincilea și cel mai amplu proiect implementat în România. Hotelul este localizat în Centrul Vechi din București și este primul din România care se alătură brand-ului Autograph Collection Hotels.

Transformarea din fostul palat al Băncii Marmorosch-Blank, bancă românească de la sfârșitul secolului al XIX-lea, în hotel, a presupus o investiție de 42 de milioane de euro și trei ani de muncă continuă pentru a reînsufleți bogatul patrimoniu arhitectural Art Deco și Art Nouveau. Odată cu deschiderea sa, hotelul va deveni reprezentativ pentru La Belle Époque, eră infuzată în toate elementele arhitecturale și de design ale clădirii.

Având în vedere statutul de monument istoric al clădirii, etapele de consolidare și reconstrucție au fost realizate cu o atenție deosebită în ceea ce privește restaurarea și conservarea lucrărilor arhitecturale și de artă, a referințelor bancare și chiar a mobilierului autentic de bancă.

Unicitatea clădirii a necesitat ajutorul artizanilor locali și specialiștilor în restaurări, transformând-o într-un simbol al The Golden Age. În parteneriat cu Marriott International am construit aici un hotel cu o identitate unică.

Gerhard Erasmus, CEO al Apex Alliance Hotel Management

Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere cu tavane înalte și ferestre mari, care oferă o experiența a designului interbelic, actualizată cu toate beneficiile și confortul erei moderne.

Restaurantul Blank și Blank Bar & Lounge, cu o capacitate cumulată de aproape 200 de oaspeți, sunt locațiile ideale pentru serile de fine dining și pentru explorarea tentațiilor culinare. Denumirea acestora a fost inspirată de persoana lui Mauriciu Blank, unul dintre fondatorii Băncii Marmorosch - Blank și principalul arhitect al succesului său la acea vreme.

Hotelul dispune și de patru săli de conferințe, cu o capacitate însumată de peste 230 de persoane.

Apex Alliance Hotel Management operează cinci hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town și The Marmorosch Bucharest. Grupul a investit circa 120 de milioane euro până în prezent în proprietățile hoteliere din România.

Apex Alliance Hotel Management este un operator litualian independent, care dezvoltă parteneriate de management hotelier pe termen lung cu investitori instituționali, proprietari sau fonduri de investiții, pentru hoteluri deja funcționale sau în faza de investiție.

Sursa foto: Apex Alliance

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri