Vaccinul anti-COVID a devenit o condiție esențială pentru a călători în siguranță în Europa și în afara ei. În acest context, reprezentanții industriei turismului se bazează foarte mult pe imunizarea tuturor celor care lucrează în industrie, dar și a celorlalți locuitori pentru a atrage un număr cât mai mare de vizitatori. Egiptul a fost una dintre atracțiile anului 2021, iar consilierul guvernatorului regiunii Sinaiului de Sud, Waleed El Sebaie, a declarat că în Sharm El Sheikh, una dintre destinațiile căutate de turiștii români, populația este 100% vaccinată.

Accesul în Egipt se face fie în baza unui test PCR negativ, fie în baza certificatului de vaccinare. Reprezentanți ai turismului în țara piramidelor au declarat că vaccinarea merge foarte bine în țară și se fac eforturi ca din ce în ce mai mulți oameni să se vaccineze. Serul folosit este cel de la Astra Zeneca și încă nu sunt discuții cu privire la administrarea celei de-a treia doze.

”Toată populația din Sharm El Sheikh este 100% vaccinată. Acest lucru este valabil și pentru Hurghada și va deveni o regulă, mai ales pentru stațiunile turistice. Toți angajații din industria turismului sunt obligați să se vaccineze în Egipt”, a spus El Sebaie, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a adăugat că Egiptul a făcut numeroase investiții în infrastructură, pentru ca țara să devină o opțiune pentru cât mai mulți turiști.

De asemenea, nivelul de securitate este unul foarte ridicat, iar turiștii nu trebuie să se teamă de regiune.

”Sharm El Sheikh este o destinație ușor izolată și sigură pentru toți turiștii. În plus, a fost construit un zid care înconjoară destinația, astfel încât aceasta să fie și mai bine păzită. Bineînțeles, armata stă la porțile acestuia. Chiar și în aeroport, toți cei care intră sunt verificați de trei ori. Mai mult decât atât, vom monta și mai multe camere de luat vederi pentru ca turiștii să se simtă în siguranță”, a mai spus consilierul guvernatorului.

Totodată, acesta a precizat că încearcă să transforme Sharm El Sheikh într-o destinație verde, folosindu-se de panouri solare și alte echipamente moderne.

De asemenea, Sinaiul de Sud pune la bătaie circa 100 de hoteluri în regiune, având peste 64.000 de camere la dispoziție. În perioada pandemiei, hotelurile pot accepta rezervări până la 70% din capacitate, iar în ceea ce privește mesele organizate tip bufet, turiștilor le este servită mâncarea de către ospătari, aceștia nu au voie să atingă produsele.

”În prezent, circa 50 de hoteluri sunt în construcție. Probleme de securitate pe care le-am avut, dar și pandemia ne-au pus probleme, de aceea, pentru moment nu avem în plan să ridicăm alte construcții. Însă ne gândim la alte spații de divertisment pentru turiști, cum ar fi parcurile acvatice”, a completat El Sebaie.

Nu în ultimul rând, șeful unei agenții de turism a precizat faptul că, în Egipt, 25 de hoteluri au fost închise din cauza nerespectării măsurilor COVID.

Egiptul este vizitat, în mare parte, de turiști din Ucraina, Belarus, Kazahstan sau România.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri