Restricțiile în vreme de pandemie, testele PCR sau vaccinul anti-COVID au modificat comportamentul turiștilor români și i-au făcut pe aceștia să se îndrepte către destinații verzi, care să le permită libertatea de mișcare. Egiptul a fost una dintre destinațiile anului, încă de la începutul lui 2021. Vremea bună, dar și prețurile accesbile i-au convins pe români să se urce în avion către Sharm El Sheikh sau Hurghada. Waleed El Sebaie, consilierul guvernatorului regiunii Sinaiului de Sud, a declarat că pandemia i-a făcut să acorde un plus de atenție sănătății, iar turiștii nu trebuie să fie temători cu privire la o posibilă infectare.

”Pandemia ne-a învățat să acordăm mai multă atenție sănătății și am cheltuit foarte mulți bani cu noile reguli de protecție, astfel încât să nu avem probleme cu angajații sau turiștii”, a declarat Waleed El Sebaie, pentru wall-street.ro.

Totodată, acesta a menționat că restricțiile luate de Egipt, urmate de sosirea vaccinului, au redus din ce în ce mai puțin impactul pandemiei asupra turismului.

”Turiștii s-au obișnuit cu pandemia și nu se mai tem atât de mult, au învățat să călătorească din nou. În plus, în țara noastră, în toate orașele turistice precum Sharm El Sheikh și Hurghada, rata de imunizare a atins 100%. Depunem eforturi în continuare pentru ca toată populația țării să fie imunizată”, a completat oficialul.

El Sebaie recunoaște că Egiptul s-a concentrat pe salvarea industriei turismului, deoarece este unul dintre cele mai importante motoare ale economiei. Turismul este ramura care aduce 14% la PIB-ul unei ţări cu 100 de milioane de locuitori, din care 5 milioane lucrează în mod direct în turism, iar 10 milioane indirect.

”Ne așteptăm la un număr de turiști români mai mare decât în 2019 anul acesta, deși nu am estimări de cifre în prezent. Cred, totuși, că se va dubla numărul românilor care vizitează Egiptul”, a adăugat consilierul.

Potrivit informațiilor transmise de El Sebaie, dar și de șefii agențiilor de turism românești, turiștii români aleg Egiptul în perioada toamnă-iarnă datorită vremii călduroase, dar și prețurilor accesibile.

”Românii sunt bineveniți în țara noastră, iar egiptenilor le plac românii. Uneori ne identificăm cu obiceiurile voastre”, a completat acesta, precizând că, de pildă, sunt mulți turiști care vizitează Mănăstirea Sfânta Ecaterina datorită dogmelor religioase.

vacanta egipt

Sursa Foto: Shutterstock.com

Oferte vacanță în Egipt

Accesul în Egipt se face fie în baza unui test PCR negativ, fie în baza certificatului de vaccinare. Reprezentanți ai turismului în țara piramidelor au declarat că vaccinarea merge foarte bine în țară și se fac eforturi ca din ce în ce mai mulți oameni să se vaccineze. Serul folosit cu precădere este cel de la Astra Zeneca și încă nu sunt discuții cu privire la administrarea celei de-a treia doze.

”Toată populația din Sharm El Sheikh este 100% vaccinată. Acest lucru este valabil și pentru Hurghada și va deveni o regulă, mai ales pentru stațiunile turistice. Toți angajații din industria turismului sunt obligați să se vaccineze în Egipt”, a spus El Sebaie, în cadrul unei conferințe de presă.

Așa cum am menționat mai sus, Egiptul este una dintre destinațiile de sezon, cu prețuri pornind de la 400 de euro/ persoană. Iată ce oferte puteți găsi la agențiile de turism:

  • Hello Holidays
    • Sharm El Sheikh, hotel trei stele, șapte nopți de cazare, cu demipensiune și plecare din 28 noiembrie: 384 euro/ persoană
    • Hurghada, hotel patru stele, șapte nopți de cazare, cu demipensiune: 386 euro/ persoană
  • Paralela 45
    • Sharm El Sheikh, hotel trei stele, șapte nopți de cazare, cu demipensiune: de la 445 euro/ persoană
    • Hurghada, hotel de patru stele, șapte nopți de cazare, all inclusive: de la 506 euro/ persoană
  • Cocktail Holidays
    • Sharm El Sheikh, hotel cinci stele, șapte nopți de cazare, all inclusive: de la 501 euro/ persoană
    • Hurghada, hotel de patru stele, șapte nopți de cazare, de la 416 euro/ persoană

Sinaiul de Sud pune la bătaie circa 100 de hoteluri în regiune, având peste 64.000 de camere la dispoziție. În perioada pandemiei, hotelurile pot accepta rezervări până la 70% din capacitate, iar în ceea ce privește mesele organizate tip bufet, turiștilor le este servită mâncarea de către ospătari, doar aceștia având voie să atingă produsele înainte de servirea propriu-zisă.

”În prezent, circa 50 de hoteluri sunt în construcție. Probleme de securitate pe care le-am avut, dar și pandemia ne-au pus probleme, de aceea, pentru moment nu avem în plan să ridicăm alte construcții. Însă ne gândim la alte spații de divertisment pentru turiști, cum ar fi parcurile acvatice”, a completat El Sebaie.

Nu în ultimul rând, șeful unei agenții de turism a precizat faptul că, în Egipt, 25 de hoteluri au fost închise din cauza nerespectării măsurilor COVID.

Egiptul este vizitat, în mare parte, de turiști din Ucraina, Belarus, Kazahstan sau România. În plus, în 2019, înainte de pandemie, Egiptul a avut 13.026.000 de turiști străini, conform datelor colectate de World Bank Open Data.

În altă ordine de idei, potrivit celui mai recent comunicat al Institutului Național de Statistică, comparativ cu luna august 2020, în luna august 2021, la punctele de frontieră, sosirile turiștilor străini în România au crescut cu 115,1%, iar plecările în străinătate ale românilor cu 71,9%.

Sursa Foto: INS

Cei mai mulți turiști străini au ales să viziteze Bucureștiul și orașele reședință de județ, dar și alte localități și trasee turistice.

Cât despre țara de proveninență, cei mai mulți au venit din Germania, Italia și Franța, Egiptul încadrându-se la categoria alte țări (47.441 de turiști).

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri