Abia ce am intrat în noul an, iar gândurile turiștilor zboară deja la vacanța de vară. Într-o discuție cu Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, acesta a declarat că Grecia, dar și Turcia revin în atenția turiștilor români, fiind o perioadă în care reducerile aplicate fac destinațiile și mai tentante.

”Au început rezervările pentru vara 2022, Grecia fiind în acest moment pe primul loc. Sezonul acesta Grecia este ajutată și de faptul că fiind destinație europeană, cei vaccinați nu trebuie să stea în carantină sau să facă test la întoarcere. Practic, este mai ușor de călătorit”, a declarat Burcea, pentru wall-street.ro.

Totodată, acesta sfătuiește turiștii să rezerve vacanțe în această perioadă, deoarece traversăm săptămâni de Early Booking, cu reduceri pentru destinațiile căutate preponderent.

”Reducerile au fost mari în luna noiembrie pe Turcia. Au ajuns la 45-50% la unele hoteluri, în ianuarie maximele fiind de -30%. Destinațiile de vară sunt Grecia, Turcia, Spania, Italia, Egipt și pentru fiecare sunt reduceri de până la 30% în perioada de Early Booking oferite de partenerii hotelieri. În plus, ca în fiecare an, competiția va fi strânsă între destinațiile Grecia și Turcia. Turiștii se reîntorc în insulele preferate sau aleg o săptămână de relaxare la all-Inclusive în Antalya”, a completat șeful agenției de turism.

De asemenea, acesta a amintit și de asigurarea COVID, încă necesară pentru siguranța rezervării.

Mai puțină carantină, mai multă vacanță

Recent, autoritățile din România au redus perioada de carantină pentru turiștii care se întorc din țări aflate pe lista cu risc epidemiologic crescut:

  • 5 zile pentru persoanele vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, precum și pentru persoanele care au fost confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în perioada cuprinsă între a 11-a și a 180-a zi anterioare datei intrării în țară sau contactului cu persoana infectată.
  • 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu se află în perioada cuprinsă între a 11-a și a 180-a zi de la data confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

”Reducerea perioadei de carantină a fost adoptată acum câteva zile și nu a existat timp de reacție. Este însă un lucru foarte bun, care sperăm să fie apreciat de turiști. Mult mai eficientă ar fi fost evitarea carantinei de către nevaccinați prin efectuarea unui test la sosirea în România”, a explicat Burcea.

Întoarcerea la City Break-uri

Dacă pandemia i-a îndepărtat pe turiști de obișnuința city-break-urilor, apariția vaccinurilor și noua tulpină Omicron, care pare să nu dea forme grave de boală, dă speranșe turiștilor îndrăgostiți de escapade în marile orașe.

În plus, să nu uităm că vine Sfântul Valentin, când îndrăgostiții cutreieră străzile metropolelor europene.

”Orașele preferate rămân cele cu o cultură și istorie bogată, în care turiștii merg special să viziteze clădiri și zone representative, să simtă atmosfera specifică acestuia. Turiștii aleg destinații de weekend precum Istanbul, Roma, Madrid, Barcelona, Praga, Paris. Costurile unei astfel de vacanțe diferă, însă ofertele momentului pentru pachetele cu zbor și cazare în centru sunt foarte atractive”, a afirmat Burcea.

Cât despre perioada actuală, șeful agenției de turism a adăugat faptul că turiștii aleg chartere spre Republica Dominicană, Dubai sau Egipt, dar și destinații românești.

”În ultimii doi ani, românii și-au redescoperit țara natală. S-au bucurat de tablourile de natură din zonele montane, dar și de plaje lărgite la Marea Neagră. Litoralul Românesc rămâne o destinație anuală pentru mulți turiști, însă în ultimul timp vedem o creștere a rezervărilor făcute pentru a vizita Sighișoara, Gura Humorului, Sibiu și Sfântu Gheorghe”, a mai spus acesta.

Nu în ultimul rând, Burcea speră ca situația epidemiologică de la nivelul Europei și nu numai să se îmbunătățească, iar turiștii să se îndrepte și mai mult spre destinații precum Iordania, Sicilia, Malta, Sri Lanka, Islanda, New York, Cuba sau Mexic.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înființată în 1990, fiind una dintre primele trei agenții din România. Touroperator este consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia și Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continentele, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made și programe de business travel

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri