Aeroportul internațional Blaise Diagne din Dakar (capitala Senegalului) este afectat de o lipsă de kerosen din cauza „ situației internaționale nefavorabile”. Aeroportul face apel la companiile aeriene care aterizează să își asigure propria aprovizionare cu combustibil pentru zborurile de întoarcere.

De la debutul concflictului din Ucraina, pe 24 februarie, prețul petrolului a oscilat foarte mult pe piețele internaționale.

„Sistemul de aprovizionare cu kerosen este grav perturbat din cauza unei situații internaționale nefavorabile combinate cu tensiuni fără precedent asupra prețurilor anumitor materii prime”, indică un comunicat de presă al Aeroportului, preluat de Aviation24.

Compania Aviation Fuel Handling (SMCady), deținută de mai multe grupuri petroliere străine, precizează, la rândul său, că „operațiunile de realimentare a aeronavelor nu vor mai putea continua începând cu 20 aprilie 2022”. Măsura este valabilă pentru două săptămâni.

Confruntat cu această situație, aeroportul face apel la transportatorii aerieni „să ia măsurile necesare (…) pentru a asigura zborurile dus-întors cu autonomie de combustibil“. Totodată, acesta dă asigurări că programul de zbor nu va suferi modificări.

Totuși, în urma acestei situații, zborurile Air France Dakar-Paris fac escală în Las Palmas, Insulele Canare, pentru realimentarea lor. Zborurile Brussels Airlines își schimbă itinerarul pentru a opera zboruri triunghiulare și a-și obține combustibilul de la cealaltă destinație africană. Delta Air Lines face și ea o oprire suplimentară la Espargos, Capul Verde.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri