Mai multe insule grecești au atins sau se apropie de capacitatea maximă a rezervărilor efectuate de turiști, odată cu vârful sezonului estival. Cifrele înregistrate până acum confirmă estimările anterioare conform cărora Grecia va avea un număr record de turiști în 2022.

Insulele Ciclade, spre exemplu, au depășit numărul rezervărilor din 2019, de dinainte de pandemie, iar oficialii se așteaptă ca în august să fie înregistrate și mai multe vacanțe, luând în calcul gradul de ocupare al hotelurilor, dar și rezervările last-minute, acolo unde mai e loc, scrie Greek Reporter.

Cele mai aglomerate insule grecești

Pintre cele mai aglomerate insule din Ciclade se numără Andros, Naxos și Santorini, unde e aproape imposibil să mai găsiți ceva liber în luna august, urmate îndeaproape de Ios și Sifnos, toate înregistrând un grad de ocupare de 90%.

Chiar Mykonos, cea mai scumpă insulă a Greciei, se apropie de capacitatea sa maximă, deși rezervările sunt efectuate last-minute.

Antonis Sigalas, primarul din Santorini, confirmă creșterea numărului de turiști față de 2019 și se așteaptă la cât mai mulți, având în vedere strategia autorităților locale de a încuraja turiștii să rezerve vacanțe în toate unitățile de cazare de pe insulă, nu doar în satul Oia.

În Naxos, sosirile înregistrate în luna mai au atins pragul de 200%, comparativ cu aceeași lună a anului 2019. Iar în luna iunie 2022, față de aceeași lună a anului trecut, sosirile înegistrate au depășit 94%. Insula este deja rezervată 100% pentru lunile august și septembrie. Cei mai mulți turiști care vin în Naxos sunt din Franța, Italia, Marea Britanie, Germania și Statele Unite ale Americii, potrivit informațiilor transmise de Vangelis Katsaras, reprezentantul turismului din zonă.

Celor de mai sus li se adaugă și insulele Samos, Chios și Lemnos, care au depășit cifrele înregistrate în 2019. Cu toate acestea, oficialii locali își păstrează entuaziasmul până la finalul sezonului, în octombrie.

Turismul reprezintă 20% din PIB-ul Greciei și este industria în care se angajează majoritatea grecilor. Datele Băncii Greciei din aprilie 2022 au arătat că veniturile din turism au fost peste nivelurile din aprilie 2019, marcând o creștere de aproape un milion de euro, în timp ce, în mai, sosirile internaționale de pasageri pe aeroporturile grecești au înregistrat o creștere de 3,2% față de luna mai, din 2019.

Potrivit experților, sezonul turistic din 2022 va aduce, probabil, aproximativ 80% din cele 18 miliarde de euro (18,33 miliarde de dolari) realizate în 2019.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri