După mai mulți ani de pandemie și lockdown-uri, cu toții ne-am întors sau ne întoarcem la călătoriile lipsite de restricții. Solicitările pentru călătoriile fără un partener au fost în creștere în ultima vreme întrucât, pentru multe persoane, dorința de a călători este acum mai mare decât dorința de a găsi o persoană care să se alăture în vacanță.

Prin intermediu raportului pentru pace globală (PGP) al Institutului pentru Economie și Pace și cu ajutorul opiniilor de la doamnele și domnișoarele care au călătorit, s-a întocmit un top cinci cele mai sigure țări în care să călătorești singură, dacă ești femeie, potrivit msn.com.

În ultimii ani, multe state au făcut, de asemenea, eforturi pentru a îmbunătăți siguranța femeilor și pentru a întări nivelul de siguranță pe care femeile îl au în țara respectivă.

1. Slovenia

Pe primul loc în topul celor mai sigure țări pentru femeile care călătoresc singure se află Slovenia, stat care a făcut progrese mari în percepția femeilor cu privire la gradul de siguranță.

Lacul Bled, SloveniaLacul Bled, Slovenia. Sursa foto: Unsplash

Conform indicelui, 85% dintre femei se simt în siguranță în Slovenia, țară care prezintă siguranță chiar și atunci când femeile se rătăcesc noaptea prin oraș.

2. Rwanda

Cu 55% din parlamentul său compus din reprezentanți ai femeilor, Rwanda se află pe primul loc în lume la egalitatea de gen în parlament, potrivit WPS. De asemenea, se situează pe primul loc în indicele de percepție al siguranței comunității și pe locul șase în lume în Global Gender Gap.

Sursa foto: Unsplash

BBC a adunat mărturia unui turist, care a vorbit despre prezența masivă a militarilor și poliției pe străzi. Este ceva care poate fi intimidant la prima vedere, până când îți dai seama cât de utilă este poliția. În 1994, țara a fost victima unui genocid masiv, dar de atunci a făcut pași mari pentru redresare. Toate mărturiile culese de mass-media vorbesc despre un loc perfect pentru turismul femeilor care vor să călătorească singure.

3. Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite este o țară care se situează foarte sus la nivelul școlarizării și incluziunii financiare a femeilor. De asemenea, statul a atins recent o paritate perfectă de gen în parlament. Totodată, Emiratele Arabe Unite se află pe primul loc la categoria siguranței comunitare, 98,5% dintre femeile cu vârsta de 15 ani și peste raportând că „se simt în siguranță mergând singure noaptea în oraș sau în zona în care locuiesc”.

Iată AICI un material wall-street.ro despre ce poți vizita în Dubai, într-un sejur de trei zile

Dubai, Emiratele Arabe UniteDubai, Emiratele Arabe Unite. Sursa foto: Pexels

În plus, Dubai a fost considerat unul dintre cele mai sigure orașe din lume pentru femeile care călătoresc singure.

4. Japonia

Japonia este clasată printre primele 10 cele mai sigure țări din lume în Indiele Global pentru Pace datorită numărului extrem de mic de crime și a numărul scăzut de conflicte externe sau interne.

kyoto japoniaKyoto, Japonia. Sursa foto: Pexels

Japonia este o țară foarte populară pentru persoanele care vor să călătorească singure, în special pentru femei. Multe restaurante și atracții sunt echipate corespunzător pentru a găzdui oamenii care călătoresc singuri pentru că în Japonia este un lucru extrem de comun să mergi în vacanță singur. În ceea ce privește bariera lingvistică, aceasta poate fi depășită dacă stai aproape de orașe.

5. Norvegia

Norvegia este o țară favorabilă pentru femeile care vor să călătorească singure, prin prisma absenței discriminării legale și a siguranței pe care femeile au raportat-o.

norvegiaSursa foto: Pexels

Să nu uităm și că Norvegia se clasează an de an în topul celor mai fericite țări din lume, în 2023 fiind în vârful clasamentului.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri