Dubaiul este una dintre destinațiile de Revelion alese de români, iarna la 30 de grade Celsius surâzându-le turiștilor din țara noastră. Românii sunt atrași de viața la standarde înalte din țara aflată la circa 5 ore de zbor distanță. wall-street.ro a fost în Dubai și iată ce ați putea vizita într-o vacanță de trei zile.

O vacanță de trei zile în Dubai presupune aproximativ cinci zile de deplasare, două dintre ele petrecându-se în avion (cinci ore de zbor, la care adăugați și marja de trei ore în care trebuie să fiți la aeroport pentru check-in).

Odată ajunși în Dubai, am plecat către cazare, hotelul The Hyde, recent deschis în capitala Emiratelor.

Hotelul este construit într-o notă modernă, imitând zgârie norii din New York, aflându-se la 10 minute de Aeroportul Internațional din Dubai. Este primul hotel Hyde care se deschide în afara granițelor Statelor Unite. Clădirea are 276 de camere spațioase, alături de apartamente cu balcoane proprii, toate fiind echipamente cu mobilier de lux și tehnologii de ultimă generație.

Toate cele 276 de camere sunt distribuite uniform pe cele 23 de etaje ale hotelului.

Sursa Foto: The Hyde

De asemenea, hotelul este dotat cu un centru SPA, sală de fitness, dar și un restaurant japonez, aflat la etajul patru al hotelului.

Sursa Foto: The Hyde

La parterul clădirii se află și un restaurant cu specific internațional, unde puteți încerca și preparate din partea locului.

Luând micul-dejun pe terasa restaurantului, puteți admira și impresionantul Burj Khalifa.

Cât despre micul-dejun, având în vedere condițiile pandemice, acesta este servit de către ospătari, turiștii neavând voie să atingă preparatele.

Bineînțeles, din imaginea unui hotel de lux al secolului XXI nu putea lipsi și o piscină pe măsură, de unde poate fi admirată o bună parte din Dubai.

O noapte de cazare la The Hyde pornește de la 722 dirhami, echivalentul a 857 de lei (un dirham este 1,18 lei).

Ce poți vizita în Dubai în trei zile

În mod cert, în trei zile nu puteți cuprinde Dubaiul, nici măcar o mică parte din acest New York aflat pe un alt continent. Însă vă puteți bucura de câteva dintre surprizele sale.

La Mer

Să începem cu plajele din Dubai, foarte curate, cu zonă de șezlonguri, dar și cu posibilitatea de a veni cu prosopul, în cazul în care nu vă puteți permite un șezlong (în funcție de șezlong, puteți plăti până la 100 dirhami). În plus, găsiți ape limpezi ca în Grecia...La Mer se numește ”colțul” vizitat de noi.

Bineînțeles, zona de plajă este presărată cu magazine, tonete cu cafea sau înghețată și diferite cafenele. Ceea ce dă o bilă albă Dubaiului este faptul că muzica de la toate aceste ”tentații” nu se laudă cu decibelii și dă posibilitatea turiștilor la o vacanță foarte relaxantă.

Gold Souk

După o zi binemeritată la plajă, puteți vizita vechiul Dubai (Old Dubai) sau Gold Souk, o zonă specifică shoppingului și unde puteți experimenta noțiunea de fast-food din Dubai.

Noi am fost însoțiți de Frying Pan Adventures, mai exact un grup de tineri care au făcut din hobby-ul lor o afacere și prezintă turiștilor poveștile din spatele clădirilor înalte din Dubai. Prin glume și jocuri, Frying Pan dau curs legendelor din spatele Emiratelor.

Ei bine, ca să ajungem în vechiul Dubai a trebuit să ne folosim de cel mai vechi, dar statornic mijloc de transport în comun, mai exact cu barca pe apă (Old Souk Abra Station).

Abra – în arabă „a traversa” – este o barcă tradițională din lemn, care înainte era singurul mijloc de transport peste pârâu. Podul Maktoum a conectat Deira și Bur Dubai în 1963. În trecut, o plimbare cu abra presupunea vâsle și costa doar 25 de fili/ persoană. Astăzi, abra este alimentată de un motor diesel și
pasagerii plătesc doar un dirham pentru a traversa pârâul, fiind cel mai ieftin mijloc de transport.

Odată ajunși în Gold Souk, ne întâmpină o piață largă de condimente, haine sau materiale en gros, cum am spune noi.

Vânzătorii sunt foarte dornici de clienți, iar orice turist nou e o potențială pradă.

Tot aici am gustat și ceea ce este considerat sandvișul definitoriu Dubaiului, anda-paratha roll, o omletă în lipie, ușor picantă și pe ”blat de chipsuri” . Alături, ni s-a oferit un ceai negru cu lapte și cu zahăr, un înlocuitor al cafelei în zonă.

În plus, tot de la Frying Pan am aflat că ceea ce noi numim cafenea în România sau ceea ce știm că înseamnă cafeteria nu semnifică a sta jos la o masă și a savura o cafea și în Dubai. Aici cafeteria este echivalentul unui street food, mai exact puteți mânca și bea în picioare (sau pe bordurile trotuarelor, alături de alți oameni).

Ne întoarcem în ”noul Dubai”, dar nu ne îndepărtăm prea mult de zona ”micului port”. În această zonă, găsim un cartier (dacă îl putem numi în acest fel) al populației indiene, cu restaurante, magazine și obiceiuri ale familiilor pe care le vedem în filmele de la Bollywood.

Dacă veți dori un astfel de tur, pregătiți-vă pentru circa patru ore de mers pe jos, timpul necesar pentru a afla câte puțin despre câteva dintre cele 74 de ingrediente ale pieței de condimente din Dubai.

Prețul pentru tururile ghidate de Frying Pan începe de la 367 de dirhami.

”Zona industrială” Dubai

The Courtyard in Al Quoz, zona industrială din Dubai nu este ceea ce ne-am putea imagina la un prim gând. Nu o să găsiți acolo fabrici și uzine, ci mai degrabă un mini centru comercial, unde puteți mânca foarte bine (cu 35-60 de dirhami), face cumpărături, dar și locul în care puteți face o ședință foto inedită.

Noi am luat micul-dejun la Cassette, un restaurant aflat chiar la intrarea în complex.

De asemenea, dacă plănuiți să vă mutați în Dubai, acesta este un bun loc să lucrați remote.

Bluewaters Island

Situată vizavi de portul de agrement Dubai Marina, Bluewaters este o insulă artificială deschisă în 2018. Bluewaters Island este împărțită în diferite zone, rezidențiale, comerciale, de agrement sau de divertisment, hoteluri și cluburi pe plajă.

Ain Dubai sau „Dubai Eye” este piesa centrală a destinației, fiind cea mai mare roată panoramică din lume. Ain Dubai are o înălțime de 82 de metri, mai mare chiar și față de roata High Roller din Las Vegas.

Ain Dubai este de două ori mai înaltă față de roata din Anglia - London Eye.

Structura are 48 de cabine închise, dintre care unele pot găzdui până la 40 de pasageri. Capacitatea maximă este de 1.750 de persoane. Fiecare călătorie durează 38 de minute și oferă o vedere panoramică asupra coastei și a orizontului orașului Dubai.

Sunt disponibile trei tipuri de cabine: cele de observație, unde turiștii pot admira peisajul, cabine care includ accesul la un lounge, unde poți socializa și savura un pahar de vin sau de șampanie, precum și cele private care pot fi personalizate pentru petreceri, întâlniri de afaceri sau alte evenimente.

Plimbarea cu un asemenea colos tehnologic trezește mai multe sentimente, teamă celor cu frică de înălțimi, încântare celor se pot bucura de astfel de priveliști fără să le tremure mâna pe telefon când vor să facă o poză sau conștientizarea erei tehnologiei pe care o traversăm, deoarece e o întreagă industrie în spatele unei asemenea atracții turistice.

Dacă ajungeți la Ain Dubai, trebuie să știți că, de regulă, este foarte aglomerat, însă lucrurile se mișcă destul de rapid (nu ca în România), iar un bilet costă de la 130 de dirhami, în funcție de momentul zilei (poate ajunge și la 250 dirhami). În plus, veți trece printr-o verificare amplă a echipelor de securitate, deoarece este interzis să aveți apă sau gustări din exterior.

Tot aici găsim și Madame Tussauds, hotelul sculpturilor din ceară.

Sculpturile imită foarte bine realitatea și dau senzația că ne aflăm chiar lângă personalitățile în cauză. În plus, tot cu ajutorul tehnologiei, unele sculpturi sunt însoțite de alte imagini sau de sunete care invită turiștii la diferite activități.

Spre exemplu, Regina Elisabeta este înfățișată alături de un tablou cu doi câini. Dacă vă așezați pe scaunul de lângă Regină, aceștia vor începe să latre.

Actori, oameni politici sau personalități reprezentative pentru viața din Emirate, toate vă așteaptă pentru o ședință foto.

Costul vizitării muzeului este de 135 de dirhami.

Deșertul Nara

Bineînțeles, odată ajunși în Dubai e imposibil să nu vă faceți timp pentru o excursie în deșert (într-un deșert modernizat, aș putea zice).

Fără scorpioni (cel puțin, noi nu i-am întâlnit), dar cu cămile și ședințe foto, deșertul a luat o nouă formă sub acțiunea controlată a omului. Acum puteți mânca și chiar dormi în cazare luxoasă în deșert.

Din cele aflate de la unul dintre ghizii noștri, un drum cu cămila până la tabăra privată Sonara din deșert durează 40 de minute, față de 10 minute, cu mașina. Zona de deșert este, în prezent, împrejmuită cu un gard de protecție, pentru a conserva mediul respectiv. În plus, în deșert, încă mai există câteva grupuri restrânse de nomazi.

Cât despre animalul oficial al Emiratelor, surpriză...acesta nu este cămila, ci antilopa.

Și încă un aspect important este faptul că nisipul din deșert nu este bun în construcții, aviz celor care ajung în zonă și vor să ia drept ”suvenir”.

Nu în ultimul rând, aveți acces gratuit la WI-FI, ca în majoritatea locurilor din Dubai, de altfel.

Etihad Museum

Încă un loc pe care l-ați putea vizita în Dubai, în maximum 40 de minute, înainte de a ajunge la aeroport, este Muzeul Eithad, muzeul în care puteți regăsi întreaga istorie din spatele Emiratelor Arabe Unite.

Clădirea de 25.000 de metri pătrați este amplasată chiar în locul în care au fost fondate Emiratele Arabe Unite, în 1971.

Cum au avut loc primele discuții, unde au avut loc și de ce, dar și pașii ulteriori sunt prezentați treptat, cu ajutorul tehnologiei și inteligenței artificiale, în Muzeu.

Costul unui bilet pentru vizitarea muzeului este de 25 de dirhami.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri