Supranumit și Veneția Portugaliei, Aveiro este cunoscut pentru canalele sale, mărginite de clădiri colorate și decorate somptuos, canale pe care se plimbă alene bărci tradiționale pictate cu umor și ironie, numite moliceiros.

Situat cam la jumătatea distanței dintre Porto și Coimbra, vechiul port și oraș de pescari Aveiro este o așezare pitorească, pe partea de est a lagunei Ria de Aveiro.

Canalele sunt, de departe, principala atracție a acestui oraș, cu un estuar în care există trei canale care împart orașul în două părți. O călătorie de aproximativ 45 de minute în barca tradițională moliceiro pe canale, pe sub podurile din Aveiro și pe lângă clădirile Art Nouveau acoperite de picturi sau azulejos (faianță pictată) costă 13 euro.

Moliceiros, bărcile tradiționale, au o lungime de aproximativ 15 metri şi sunt pictate cu caricaturi care datează din secolul al XIX-lea. Aceste bărci au fost folosite până de curând pentru transporta sare și alge marine. În prezent, moliceiros fac doar plimbări turistice.

Aveiro are și multe străduțe pietonale care te îmbie la plimbare și mult shopping, ele fiind pline de mici comercianți care vând produse confecționate manual.

Aveiro stă bine și în ceea ce privește educația, având o universitate care în 2011 a fost considerată una dintre cele mai bune din Europa și cea mai bună din Portugalia de revista britanică Times Higher Education. Universitatea din Aveiro, fondată în 1973, are 16 departamente și patru școli politehnice.

Portugalia este cea mai vestică țară din Europa Continentală, are o climă mediteraneană cu multiple variații și este una dintre destinațiile de vacanță preferate pentru turiști din lumea întreagă. Sectorul turismului din Portugalia, unul dintre principalele motoare ale economiei, a generat anul trecut venituri record de 22 de miliarde de euro, chiar peste nivelul de dinainte de pandemie. Printre principalele obiective turistice ale Portugaliei se numără capitala țării, Lisabona, Porto, al doilea oraș al Portugaliei, Aveiro, Sintra, Obidos sau Tomar sau Cabo da Roca. Puteti vizita toate aceste obiective și multe altele în cadrul circuitului de 8 zile în Portugalia al agenției Hello Holidays.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri