O vacanță Rhodos nu înseamnă doar plaje, ape limpezi, taverne și moștenire istorică, ci și o bună ocazie pentru turiști să fie mai aproape de natură. Dacă într-un articol precedent am vorbit despre Valea Fluturilor - o rezervație naturală unică, în acest articol vom povești despre Ferma Rodos, un loc unde oamenii pot vedea, dar mai ales, pot interacționa cu animale precum struți, lemurieni, cămile, căprioare, maimuțe sau canguri. Tot aici, la restaurantul fermei, turiștii pot degusta preparate din ouă și carne de struț.

Ferma este situată în apropiere de satul Petaloudes, la 20 de kilometri de orașul Rodos, într-un peisaj natural de o frumusețe incredibilă.

Ferma Rodos

În fermă există aproximativ 120 de specii de struți și 20 de specii de alte animale. Așadar, este alegerea perfectă dacă doriți să vă jucați, să hrăniți sau să faceți un selfie cu cele animale de acolo. Aici puteți observa și afla mai multe despre originile, comportamentul și obiceiurile animăluțelor. Faceți un pas mai aproape și observați-i în timp ce mănâncă, aleargă, dorm sau se joacă.

Ferma Rodos

La fermă, vei întâlni cel mai mare rozariu din lume, făcut din ouă de struț. Această piesă impresionantă cântărește 50 kg și măsoară 5 metri lungime, constând din 33 de ouă, fiecare având aproximativ 15 cm lungime și 1,5 kg greutate. Ouăle au fost pictate de artistul grec Vangelis Kotsis, folosind tempera și smalț. Unul dintre cele mai mari ouă prezintă steagul grecesc, în timp ce celelalte prezintă peisaje ale Rodosului, pictate tot de artist.

Ferma Rodos

În restaurantul fermei, veți găsi o varietate de mâncăruri, iar toate ingredientele pentru realizarea preparatelor sunt culese din grădina de legume a fermei. Un bilet de intrare la Ferma Rodos este de 12 euro pentru adulți și 8 euro pentru copii.

Ferma RodosFerma RodosFerma Rodos

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri