Zakynthos, una dintre insulele Greciei, este recunoscută pentru epava de pe plaja Navagio de 43 de ani. O simplă căutare a Zakynthosului pe Instagram vă va duce direct către imagini cu această epavă, aflată acum în pericol de dispariție.

Plaja Navagio și epava sa de 43 de ani sunt printre cele mai fotografiate atracții ale insulei. Postările recente pe Instagram arată însă cât de mult s-a deteriorat vasul în ultimul deceniu. Acum, starea ambarcațiunii a intrat în atenția autorităților din cauza temerilor că ar putea dispărea și, bineînțeles, împreună cu aceasta, o mare parte din veniturile insulei din turism, scrie Euronews.com.

Sursa Foto: Instagram

Plaja Navagio, adesea numită Plaja Shipwreck sau Smugglers’ Cove, este renumită pentru epava MV Panagiotis, care a eșuat în 1980. Aspectul său legendar este sporit de zvonurile conform cărora nava transporta contrabandă și a fost abandonată de echipaj în timpul unei furtuni puternice pentru a scăpa de marina care îl urmărea.

În 2018, plaja a fost închisă pentru scurt timp, iar înotul și ancorarea bărcilor au fost interzise după ce o porțiune a stâncii de deasupra s-a prăbușit.

În septembrie 2022 a avut loc o altă alunecare de teren, declanșată de un cutremur cu magnitudinea de 5,4 între Kefalonia și Zakynthos. Accesul la plajă a fost interzis încă o dată și a rămas așa în afară de bărci care să staționeze în apropiere.

Rezidenții și operatorii de turism au cerut autorităților să intervină pentru a proteja nava, invocând importanța acesteia pentru veniturile insulei. Unii s-au oferit chiar voluntari să gestioneze și să plătească ei înșiși pentru conservarea epavei.

Primarul Zakynthos Giorgos Stasinopoulos și deputatul Dionysis Aktypis solicită acum Ministerelor Turismului și Economiei și Finanțelor din Grecia să ia măsuri pentru a proteja situl. Municipalitatea Zakynthos vrea să preia gestionarea epavei și refacerea avariilor.

Aceasta include controlul asupra întreținerii, securității și delimitarea zonelor publice de acces și punctelor de vizualizare.

Primarul propune și instalarea unui sistem de intrare controlată cu modalitate de plată electronică.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri