Symi este una dintre cele mai frumoase insule din arhipelagul Dodecanez. Arhitectura plină de culoare este unul dintre punctele de atracție ale insulei, cu vile asemănătoare unei cărți poștale, care apar imediat ce începi să te apropii de port. Pe lângă zona portului, Symi beneficiază și câteva puncte de belvedere excelente pentru a admira insula, plaje cu ape cristaline și așezări tradiționale.

Cel mai apropiat aeroport de Symi este cel de pe insula Rodos, iar de acolo puteți lua unul dintre numeroasele catamarane care fac zilnic acest traseu, durata drumului fiind de circa o oră.

Insula Symi Grecia

Odată ajuns pe insula, descoperi cel mai impresionant loc din Symi - portul. Dealul de deasupra portului este plin de case, parcă desenate de un pictor impresionist, care emană un farmec ca de basm, în timp ce fiecare colț al orașului se mândrește cu o priveliște magnifică asupra Mării Egee.

Symi are câteva plaje foarte frumoase, precum plaja Nanou, plaja Marathounda, Santa Marina și plaja St. Nicholas. Majoritatea plajelor sunt organizate, oferind șezlonguri și restaurante.

De asemenea, Symi este o insulă renumită pentru industria sa de bureți de mare, astfel că, de-a lungul portului, veți găși comercianți care vând bureți symieni. În cele mai vechi timpuri, acești bureți erau folosiți ca monedă de schimb, subliniind cât de legată de mare a fost întotdeauna viața în Symi.

Fiind în Grecia, bucătăria joacă un rol important în experiența turistică. Iar Symi este renumită pentru creveții săi, creveți roșii, foarte mici, fierți sau prăjiti, care se mănâncă întregi (cu tot cu cochilie). Veți găsi, de asemenea, o mulțime de mâncăruri clasice grecești precum gemista (roșii și ardei umpluți), spanakopita (plăcintă cu spanac), frunze de struguri umplute cu orez și o gamă largă de pește proaspăt, adesea prins în aceeași zi.

Creveti Insula Symi Grecia

În partea cealaltă a insulei, puteți vizita Mănăstirea Arhanghelului Mihail de la Panormitis, unul dintre cele mai populare locuri din Symi. Situată la aproximativ 20 de kilometri de portul Symi, această mănăstire datează din secolul al XVIII-lea și este vizitată de oameni de toate religiile care vin să se roage pentru sănătate sau fertilitate.

Mănăstirea Panormitis Insula Symi Grecia

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri