Una dintre cele mai căutate destinații pentru concediul de vară, Grecia, este cunoscută pentru plajele sale unice și peisajele de poveste. Iată șase dintre locurile în care nu puteți ajunge cu mașina, destinații numai bune pentru cei care preferă vacanțe în liniște, departe de aglomerație.

Hydra

Orașul Hydra este construit pe un golf adăpostit, înconjurat de munți stâncoși goi. Singura modalitate de a ajunge pe insulă este cu barca, iar navigarea pe insulă este posibilă doar pe jos sau cu mijloacele de transport tradiționale grecești (călare pe măgari, adică).

Orașul este plin de străzi pitorești care duc la cetatea medievală Kiafas. Există bărci mici și taxiuri maritime disponibile pentru a transfera turiștii pe plajele frumoase ale insulei, cum ar fi Vlychos, Agios Nikolas și Bisti, notează Greek Reporter.

Loutro

Loutro este o stațiune mică, pitorească, pe litoral, pe coasta de sud a Chaniei, la vest de Sfakia și la est de Agia Roumeli, pe insula Creta. Destinația este inaccesibilă cu mașina pur și simplu pentru că nu există drumuri. Este un sat mic, cu puțini locuitori, accesibil doar cu barca.

Chrysi

Chrysi este una dintre cele 81 de insule nelocuite din Creta și este situată la 8 mile marine la sud de Ierapetra. Localnicii îl numesc „Gaidouronisi”, ceea ce înseamnă „insula măgarilor”.

Este un paradis pe pământ unde se găsesc plaje cu nisip alb, ape cristaline, cedri și nenumărate mici scoici. Pentru a ajunge la Chrysi, vizitatorii trebuie să se îmbarce pe una dintre bărcile care fac călătoria din Creta, iar singura modalitate de a vizita insula este pe jos.

Shipwreck, una dintre cele mai faimoase destinații din lume

Celebra plajă grecească de epave este situată în Zakynthos, una dintre cele șapte destinații principale ale Mării Ionice. Plaja este accesibilă doar cu barca. Tot aici se află și epava „Panagiotis”, care s-a scufundat în 1982 pe coasta de nord-vest a insulei.

Plaja Voutoumi

Voutoumi este una dintre cele două plaje ale insulei Antipaxos și poate fi vizitată doar cu barca.

În plus, Lakka, o plajă din Paxos, este a doua stațiune ca mărime a insulei și este situată pe partea sa nordică. Este un port popular pentru turiștii care vizitează Paxos cu barca.

Pe coasta Paxos, se poate găsi peștera Papanikolis, unde a fost ascuns un submarin grecesc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Plaja Kefalos

Kefalos Beach este o mică plajă situată în Kea (Tzia), chiar lângă coasta Lavrio, lângă Atena. Nu sunt mașini în zonă din cauza terenului accidentat. Este un loc exclusiv pentru înotătorii care speră la intimitate deplină.

Zona este locul unde s-a înființat prima așezare preistorică a insulei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri