O vizită pe insula Elafonisos din Grecia poate fi o experiență de neuitat datorită frumuseții naturale de neegalat pe care această mică insulă o are de oferit. Adesea, despre Elafonisos se spune că este ca o bucată de pământ ruptă din Rai.

Situată între Peloponez și Kythira, Elafonisos este o insulă mică cu o suprafață de numai 19 kilometri pătrați. Plajele sale frumoase atrag până la 3.000 de vizitatori pe zi în lunile de vară. Cu toate acestea, dacă planifici să vizitezi insula pe timpul toamnei, te vei bucura de plaje mai puțin aglomerate, cu până în 350 de persoane, potrivit Greek Reporter.

Elafonisos găzduiește un oraș antic fabulos

Te întrebi ce să faci în această mică bucată de rai când nu ai chef de o zi de plajă? Ei bine, la fel ca multe locuri din Grecia, vei găsi ruine antice demne de explorat atât pe insulă, cât și în apele din jur. Da, în ape, ai auzit bine și asta pentru că există un oraș străvechi scufundat (situl arheologic Pavlopetri) care datează încă de la începutul secolului al III-lea î.Hr., despre care se crede că a fost înghițit de mare undeva în jurul anului 1000 î.Hr.

Numele său, care se traduce ad litteram prin „Piatra lui Pavel”, este direct legat de Sf. Petru și Sf. Pavel, cei mai mari apostoli și martiri creștini, care au călătorit în lumea lară și au contribuit la răspândirea creștinismului în timpul secolului I d.Hr.

Descoperit în 1967 de Nicholas Flemming, acest oraș antic grecesc este acum cel mai vechi „oraș pierdut” subacvatic din Marea Mediterană – și unul dintre cele mai vechi astfel de orașe de pe glob.

Elafonisos, care se află în punctul cel mai sudic al Peloponezului este un loc perfect în care poți face snorkeling. Cea mai faimoasă plajă a insulei se numește Sarakiniko și este cunoscută pentru întinderile sale lungi de nisip și apele turcoaz rafinate. Plaja Simos, o altă alegere populară, este situată chiar lângă Sarakiniko și a fost catalogată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Marea Mediterană.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri