Un avion elvețian a sosit în Bilbao, Spania, fără niciun bagaj de cală la bord. Pasagerii au așteptat mai mult de două ore ca bagajele lor să apară pe banda aeroportului, dar acestea nu au mai ajuns. Cei de la bord spun că pilotul și-a cerut scuze pentru întârziere, dar nu a explicat motivul și nu i-a informat că bagajele lor nu au fost urcate în avion, potrivit ziarului elvețian Blick.

Pasagerii au susținut că, atunci când au ajuns la destinație, nici personalul Swiss Air nu le-a spus unde sunt bagajele. În schimb, au fost nevoiți să aștepte până când personalul companiei aeriene spaniole Iberia i-a informat că avionul a aterizat fără bagaje la bord, notează Euronews.com.

De asemenea, Swiss Air a confirmat că acel zbor din Zurich a decolat fără bagajele pasagerilor. Purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Kavin Ampalam, a declarat că lipsa echipajului a dus la această problemă.

Piloții au așteptat la Zurich ca situația să fie remediată, dar după „o oră și 16 minute, situația a rămas neschimbată și, din motive operaționale, am decis să zburăm la Bilbao fără bagaje”. Zborul nu mai putea aștepta, a spus Ampalam, deoarece pasagerii trebuiau preluați din Bilbao, iar aeronava s-a întors înapoi la Zurich înainte ca aeroportul să se închidă, la ora 23:00.

Swiss Air nu a putut confirma dacă pasagerii au fost informați despre această decizie, însă și-a cerut scuze pentru inconveniențe.

În 2022, cifrele privind bagajele pierdute au atins un nivel maxim în ultimii 10 ani, cu aproximativ 26 de milioane de bagaje dispărute. Adică opt din fiecare 1.000 de bagaje - aproape dublu față de numărul celor care au fost aruncate în 2021.

Sursa foto: Swiss International Air Lines/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri