Apart-hotelul de 78 de camere este parte a proiectului Metropolis Center, care include si spatii de birouri, precum si zona comerciala.

Hotelul este operational din luna iulie, deschiderea oficiala urmand a avea loc pe 7 octombrie. “In lunile iulie si august, gradul de ocupare a fost scazut, insa in septembrie am ajuns la 30%. Pentru tot anul 2009 estimam un grad mediu de ocupare de 60%”, a declarat, pentru Wall-Street, Georgeta Grecu, resident manager al Starlight Suiten Hotel.

Unitatea, care va fi localizata pe bulevardul Iancu de Hunedoara, este primul proiect de acest tip care va fi afiliat unui brand. Pe piata de apart-hoteluri, cel mai mare jucator este Centre Ville, cu circa 300 de camere.

“Cele 78 de apartamente au suprafete cuprinse intre 32 si 70 de metri patrati, spre deosebire de o camera la un hotel de patru stele care dispune, in medie, de 25 de metri patrati”, a mai declarat reprezentanta unitatii de patru stele.

Tarifele practicate de Starlight incep de la 120 de euro, pretul de receptie, apart-hotelurile bazandu-se pe contractele corporate incheiate pe o perioada mai lunga de timp. “Lucram deja cu cateva companii importante din Romania, targetul nostru fiind atat turistii, cat si oamenii de afaceri care vor cazare pe o perioada mai lunga de timp”, a mai spus Georgeta Grecu.

Bucurestiul este, in principal, o destinatie de afaceri, segment care reprezinta 85% din totalul clientilor hotelurilor bucurestene, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliara CBRE | Eurisko.

Rata de ocupare a hotelurilor din Capitala a scazut cu 23% in prima jumatate a anului 2009, fata de aceeasi perioada a anului precedent.