16 Octombrie 2015

Cinci manageri de urmarit in 2016



Sunt tineri, au curaj si nu se tem de esec, invata din greselile trecutului si, mai presus de toate, au ambitia si forta necesare pentru a schimba ceva. Mai au in comun un lucru – si-au lansat business-urile anul acesta si noi consideram ca merita urmariti si in 2016.

Paula Negrea, LumeaLaPicioare.ro

Paula Negrea, fostul director de moda eMAG, responsabil de integrarea si lansarea verticalei Fashion in mallul online, a investit 20.000 de euro in proiectul Lumealapicioare.ro, un business de pantofi personalizati pentru femei.

Personalizarea produselor comercializate pe acest magazin online este realizata pornind de la masurile fiecarei vizitatoare. "Cred foarte mult in customizare in masa si in viitorul magazinului ca tool de personalizare a modelelor create cu inputul comunitatii noastre. Tool caruia imi doresc sa ii atasez mereu productie romaneasca, chiar daca voi iesi din tara cu proiectul. In mod natural, langa pantofi vor aparea si genti, in curand”, marturiseste Paula Negrea.

Pe lumealapicioare.ro, pantofii sunt lucrati manual, in Romania, exclusiv din piele naturala, in atelierele unor maestri artizani locali.

Paula are experienta necesara, fondurile necesare si know-how-ul pentru a construi un business care merita urmarit si in 2016.

Participa la evenimentul RetailArena, 11-12 noiembrie, pentru a fi la curent cu noutatile si miscarile importante din retail-ul omnichannel, si nu numai, din Romania.


Andrei Botescu, Pegas

Reintrat in forta pe piata locala in 2012, brandul cunoscut inca din vremea comunismului a fost achizitionat recent de Network One Distribution, companie detinuta de managerul eMag, Iulian Stanciu.

Antreprenorul Andrei Botescu, care a reinviat marca romaneasca, spune ca ia in considerare o posibila listare pe piata AeRO – lucru interesant si de urmarit.

Ateliere Pegas proiecteaza si vinde biciclete direct, dar si prin intermediul resellerilor in Romania dar si in afara tarii. “Sunt interesat de listarea pe bursa si am cochetat cu aceasta idee de mai mult timp, de cand vorbeam de ATS (n.red. sistemul alternativ de tranzactionare al BVB) si nu de AeRO. Acum, odata cu relansarea pietei, m-am intalnit cu oficialii Bursei de Valori Bucuresti si am reluat discutiile. Inca nu am discutat cu brokeri sau consultanti despre listare, ci doar cu reprezentantii BVB”, a declarat, anterior, Andrei Botescu, managerul Ateliere Pegas.

Ramane de vazut ce va face Andrei Botescu cu suma primita de la NOD, daca va continua investitiile in Pegas sau va lansa si un nou business.

Participa la evenimentul RetailArena, 11-12 noiembrie, pentru a fi la curent cu noutatile si miscarile importante din retail-ul omnichannel, si nu numai, din Romania.


Raluca Radu, Answear

Answear.com, unul dintre principalii retaileri online de moda din Polonia, a recrutat-o in toamna acestui an pe Raluca Radu pentru a conduce operatiunile locale ale cmpaniei.

Raluca vine cu un know-how puternic in business si, in particular, in eCommerce – ea a fost director de marketing si vanzari la F64 si, inainte, a fost country manager la OLX.ro si Autovit.ro, detinute de sud-africanii de la Naspers.

Ramane de vazut, si in 2016, daca Answear va reusi sa tina piept unor jucatori deja stabiliti aici, precum Zara, H&M, dar si Miniprix sau FashionUp.ro.

Participa la evenimentul RetailArena, 11-12 noiembrie, pentru a fi la curent cu noutatile si miscarile importante din retail-ul omnichannel, si nu numai, din Romania.


Alice Botnarenco, Alisia Enco

Alice, 33 de ani, este antreprenoare de nisa de la 23 de ani; a inceput cu o companie de inchirieri masini, Rent a Car Kapitolium, a continuat cu organizatia Femei in Afaceri si in prezent cu Alisia Enco, unde este singura actionara. In 2010 a avut propria emisiune dedicata femeilor antreprenor – Business la Feminin si din 2012 pana in prezent este mentor in cadrul retelei pentru femeile antreprenor din Romania, proiect European.

„Mi-am dorit sa pornesc o noua afacere si, avand in vedere parcursul meu profesional, mi s-a parut firesc sa gandesc un produs pentru comunitatea de femei de business pe care am construit-o prin Femei in Afaceri. Intodeauna mi-au placut camasile si totul a culminat cu momentul in care am primit in dar de ziua mea o camasa alba cu initialele mele, moment in care am stiut ca trebuie sa lansez acest business”.

Ea a lansat brandul si magazinul online Alisia Enco in noiembrie 2014, dupa ce l-a pregatit intens in anul prealabil pentru a fi sigura ca totul va merge ca la carte. „A fost un an plin, in care m-am ocupat de inregistrarea marcii, realizarea strategiei de brand, prospectare de piata, contactarea de furnizori, achizitionarea materialelor si producerea camasilor. Si totul abia a inceput, avand in vedere ca am planuri mari de dezvoltare a brandului la nivel national si international, iar in aceasta toamna voi deschide si primul showroom”, subliniaza ea.

Ramane de vazut ce strategie business va avea Alice in 2016 si cum va aborda mediul business.

Participa la evenimentul RetailArena, 11-12 noiembrie, pentru a fi la curent cu noutatile si miscarile importante din retail-ul omnichannel, si nu numai, din Romania.


Familia Putinica + George Bogdan - The Code

Bogdan Putinica, vicepresedinte in cadrul companiei de software embedded Enea, a lansat The Code, un business de sanatate holistica (prin nutritie, sport si relaxare mentala), impreuna cu sotia sa Anamaria si trainerul sportiv George Bogdan, cei trei avand in plan sa transforme afacerea intr-o franciza internationala.

Putinica este cunoscut in special in industria IT, el fondand in anul 2000 impreuna cu Daniel Bogdan compania de software embedded IP Devel, care in 2006 a trecut printr-o tranzactie cu furnizorul de servicii de recrutare si leasing de personal Adecco, iar in 2008 a fost cumparata integral de grupul suedez de software si servicii Enea.

In domeniul sportului si al sanatatii, Bogdan si Anamaria Putinica au inceput in februarie 2009, cand au deschis sala One Fitness, in Piata Domenii din Bucuresti. “Sala are in jur de 1.000 de membri activi, dar pentru a creste ar trebui deschise locatii noi. Si ne gandeam cum sa facem un business in aceasta zona de sport si nutritie, dar sa fie un business care sa devina scalabil”, spune Putinica.

In cadrul The Code, Anamaria Putinica (foto mijloc) se ocupa de partea de organizare, Bogdan Putinica (foto stanga) de nutritie, iar George Bogdan (foto dreapta), unul dintre cei mai cunoscuti antrenori de wellness si fitness din Romania, cu 20 de experienta, este responsabil de partea sportiva.

Cei trei sunt antreprenori in serie, plini de energie (la propriu dar si la figurat) si merita ca actiunile lor, inclusiv extinderea internationala, sa fie urmarite si in 2016.

Participa la evenimentul RetailArena, 11-12 noiembrie, pentru a fi la curent cu noutatile si miscarile importante din retail-ul omnichannel, si nu numai, din Romania.




Citeste si