“Noul depozit va sustine cresterea rapida a eMAG ca brand romanesc la nivel regional si va imbunatati procesele logistice legate de produsele voluminoase. Investitia pe care o facem va genera numeroase beneficii pentru comunitatea locala si va ajuta la dezvoltarea zonei prin deschiderea unui numar mare de locuri de munca, iar clientii eMAG vor beneficia de servicii de livrare mai bune. Este cea mai mare investitie a eMAG de pana acum si ne propunem sa o finalizam pana la inceputul anului 2019,” a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Depozitul va fi dedicat produselor voluminoase medii si mari (televizoare, masini de spalat, frigidere, aspiratoare, etc.) si va avea o capacitate de 3 milioane de unitati, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei. Pe langa spatiul de depozitare, o buna parte din investitie a fost alocata pentru tehnologia de sortare automatizata si predare. Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare si sortere automatizare. In varful de activitate, 200 de camioane cu marfa vor putea fi incarcate zilnic la depozit.

Noul depozit va fi construit intr-o zona cu acces la autostrada, la iesire din Bucuresti, in judetul Giurgiu, in apropierea depozitului eMAG actual, ceea ce va permite o imbunatatire a proceselor logistice. Pentru deschiderea noului depozit, eMAG va angaja peste 750 de specialisti si operatori de logistica in prima etapa de dezvoltare, urmand ca numarul acestora sa creasca in urmatorii ani. eMAG a achizitionat o suprafata de 600.000 mp pentru dezvoltarea proiectului.

Companie romaneasca fondata in 2001, eMAG este un pionier al pietei de comert online din Romania si a devenit un lider cu prezenta in Bulgaria, Ungaria si Polonia. De 16 ani investeste constant in servicii care ajuta clientii sa economiseasca timp si bani, servicii care au in spate tehnologii dezvoltate in Romania.

Ce aduce 2017 in comertul...
Citeste si: Cat de interesant se anunta 2017 pentru comertul modern