UE vrea sa taie hartiile in banking: veti semna contractul pe tableta

/     21.04.2016

O parte dintre bancile din Romania ar putea renunta din acest an la semnatura fizica la contractele pe care trebuie sa le semneze clientii, in contextul in care din iulie la nivelul Uniunii Europene "se deschid portile tokenurilor digitale", inovatie care ar putea permite functionarilor bancari sa mearga la biroul clientilor cu o tableta pentru ca acestia sa semneze un contract.

"La fiecare semnare va exista un certificat virtual unic, iar stampila aceasta va fi acceptata din luna iulie pe tot teritoriul Uniunii Europene, in orice instanta si in orice eventual proces", a precizat Antim Iordache, director pe segmentul de Carduri si Online Banking la Idea Bank, in emisiunea Profesionistii in Banking.

Bancherul precizeaza ca banca pe care o reprezinta cocheteaza cu aceasta idee, avand ca scop declarat simplificarea proceselor si eliminarea pe cat se poate a hartiilor. De altfel, Iordache a anuntat in premiera in emisiunea Profesionistii in Banking ca Idea Bank a devenit prima banca locala care a emis carduri de credit la distanta.

Cretu: Nicio banca din Romania nu ar lua credit la cum judeca clientii

/     22.03.2016

Gabriel Cretu, managing partner Adwisers, a declarat in cadrul unei emisiuni Profesionistii in Banking ca un prim pas pentru profesionalizarea relatiei client-bancher este ca bancile "sa se cupleze mai mult la realitatea economica a Romaniei si sa coboare un pic in strada", iar hiba numarul 1 a sistemului bancar tine de planurile pe termen scurt si foarte scurt actorilor din piata.

"Cred ca bancile ar trebui sa se cupleze mai mult la realitatea economica a Romaniei si sa coboare un pic in strada, sa ajunga la client nu numai cei din reteaua de unitati, ci poate si cei din structurile centrale. Exista diferente de abordare in ceea ce priveste clientii si aici ar trebui ca bancile sa deschida ochii in primul rand, iar in al doilea rand ar trebui sa investeasca mai mult in parteneri, pentru ca e clar ca viitorul va fi al optiunilor si nu al prizonieratului", a declarat Cretu.

#RomaniaProfesionista: Schimbarea este in fiecare dintre noi

/     29.02.2016

Adrian Stoian, senior manager Deloitte Romania, crede ca intr-o Romanie profesionista, ANAF ar trebui sa ia in calcul limitarea numarului de taxe de platit, pe langa imbunatatirea predictibilitatii si stabilitatii in privinta contributiilor dar si pregatirea profesionala intensiva a inspectorilor.

"Contribuabilul nu mai trebuie vazut din start evazionist sau susceptibil de a se sustrage de la plata anumitor taxe, ci trebuie considerat de buna credinta", considera Stoian.

In opinia sa, schimbarile trebuie sa vina din fiecare dintre noi. Pe de alta parte, statul trebuie sa priveasca spre cetateni si sa gaseasca parghiile necesare pentru a ii determina sa se implice.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Cum ar trebui sa arate institutia Fiscului in #RomaniaProfesionista

/     23.02.2016

Angela Rosca, managing partner TaxHouse, sustine ca Fiscul ar trebui sa fie "dur cu adevaratii evazionisti si prietenos cu cei care isi platesc corect taxele". In #RomaniaProfesionista, ANAF ar trebui sa se gandeasca mai mult la preventie, decat la aplicarea pedepselor capitale, care omoara chiar "vaca care da lapte".

"Ar fi indicat ca orice Fisc, din Romania sau din orice tara, si am vazut ca alte tari au acest concept bine implementat, sa gandeasca putin preventiv, mai degraba decat punitiv. Pentru ca preventia este mai buna decat pedeapsa la momentul la care nu se mai poate face nimic, mai ales ca este o pedeapsa capitala in care se omoara si business-ul, vaca care da lapte pana la urma", a afirmat Rosca intr-o emisiune WALL-STREET 360.

ANAF ar trebui sa aiba interesul ca acei contribuabili care pot plati si au capacitate de business sa o faca.

Romania are nevoie de transparenta totala si stabilitate fiscala

/     23.01.2016

Imbunatatirea semnificativa a transparentei si stabilitatea mediului fiscal sunt doua dintre principalele schimbari care ar trebui sa aiba loc in societatea romaneasca, considera Cristian Agalopol, director executiv piete de capital pentru Romania si Bulgaria in cadrul Citi.

Wall-Street.ro a lansat #RomaniaProfesionista, un proiect prin care vor fi promovate solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala, in contextul schimbarilor din societatea romaneasca aparute in toamana anului trecut.

“Avem nevoie de transparenta totala, de o stabilitate a mediului fiscal, de constanta in tot ceea ce facem, precum si de o strategie nationala pentru dezvoltare pe termen lung a economiei care sa fie asumata de tot spectrul politic, indiferent de culoare”, a declarat Cristian Agalopol, in cadrul emisiunii WALL-STREET 360.

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile

Setari Cookie-uri