4 / 7

'Inainte salariile erau umflate'

Situatia de acum nu suporta comparatie cu mediul de angajare de acum un an cand, potrivit Loredanei Ladunca, candidatii reuseau sa negocieze dur contractele si salariile iesind de cele mai multe ori in avantaj. In multe cazuri un nou venit avea un salariu camparabil sau chiar mai mare decat al unui angajat cu cativa ani de experienta in cadrul companiei.

“Acest angajat venea cu un salariu peste salariile din firma si nu era corect pentru o persoana deja crescuta in firma, cu experienta, care ajungea sa aiba un salariu mai mic decat al unui nou venit cu pretentii salariale. Asa s-a ajuns usor, usor sa tot marim salariile, pe criterii nu neaparat legate de productivitate, ci pe niste factori care nu puteau fi conturati”, a clarificat aceasta.

Astfel, s-a ajuns in punctul in care fisa portului angajatului si indatoririle sale nu mai aveau o corespondenta directa cu nivelul salarial, spune Ladunca. Candidatii cereau salarii din ce in ce mai mari pentru acelasi volum de munca si pentru ca pe piata concurenta intre companii era crescuta, si intre nivelul salarial a inceput sa existe rivalitate.

“Inainte salariile erau umflate si din cauza concurentei deoarece candidatul venea si spunea ca "daca nu ma primiti voi ma va primi altcineva". Era foarte greu sa gasesti persoane pe care sa le convingi macar sa astepte o luna, doua un raspuns de la angajator. Chiar imi spuneau: daca nu imi dati atat, nu avem ce sa mai discutam”, a spus Ladunca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri