3 / 4

3 din 10 tineri au depus deja dosare pentru a pleca in strainatate

Odata cu adoptarea sistemului Bologna, care uniformizeaza sistemele de invatamant europene, un aflux de tineri se inscriu pentru a urma studiile in strainatate, alegand, de multe ori sa se stabileasca in tara respectiva.

"Canalul de plecare la studii in strainatate s-a fluidizat. In intalnirile saptamanale pe care le am cu tinerii, din ce in ce mai des aud vorbindu-se despre studii in alta tara si despre posibilitatea de a ramane permanent acolo. Din 10 tineri 2-3 au deja dosarele pentru strainatate pregatite, iar restul se gandesc serios sa plece si ei", mentioneaza Feodorof.

Studentii si proaspetii absolventi isi pot gasi in strainatate joburi entry-level remunerate cu 400 - 500 de euro lunar, potrivit recruiterilor. Mai mult, cei care aleg sa urmeze cursuri de MBA in strainatate pot castiga cu pana la 70% mai mult dupa absolvirea studiilor, sustine Alexandru Ghita, presedintele Educativa, care organizeaza Romanian International University Fair (RIUF) si “Romanian International Master MBA Exhibition”.

"Pot spune ca fenomenul de emigrare a tinerilor romani in strainatate exista de multi ani insa in ultimii doi ani s-a accentuat, probabil si datorita mijloacelor de comunicare online, care faciliteaza accesul la informatii despre locuri de munca. In plus, romanii au inceput sa studieze mai multe limbi straine decat in trecut, ceea ce le creste semnificativ sansele de adaptare intr-o alta tara", explica Feodorof.










Inapoi la articol

Setari Cookie-uri