4 / 5

Aplicarea lentilei culturii organizationale

Presiunile de cost asupra companiilor de produse de larg consum vor continua pe termen lung. Pentru a avea succes pe termen lung, orice strategie trebuie sa ia in considerare cultura organizationala.

Aplicarea lentilei culturii organizationale in luarea deciziilor si corelarea normelor culturale cu strategia de business pot ajuta angajatii sa ramana implicati si deschisi transformarilor companiei. Aceasta se va traduce in costuri mai mici, valoare adaugata companiei si resurse pentru investitii in proiecte de crestere. In acelasi timp, va atrage increderea investitorilor in capacitatea companiei de a-si atinge obiectivele strategice pe termen lung.

Aplicarea lentilei culturii organizationale – buna cunoastere a culturii organizationale permite evaluarea capacitatii echipei de a absorbi schimbarea si de a raspunde cat mai eficient la masurile de reduceri de costuri.

Pentru a lua deciziile corecte de reducere a costurilor, trebuie luate in considerare normele culturale ale angajatilor. Privita prin lentila culturii organizationale, definirea politicilor de reducere a costurilor trebuie sa tina cont de:

-Cunoasterea culturii organizationale si a capacitatii acesteia de a accepta schimbarea. Ce grad de schimbare vor genera deciziile de business? Vor fi modificari minore sau radicale? Cum vor reactiona angajatii in fiecare dintre aceste situatii?

- Identificarea masurilor de reducere a costurilor care s-ar alinia cel mai bine la cultura organizationala. Care dintre eforturile de reducere a costurilor vor aduce valoare adaugata mai mare si care nu.

-Schimbarea culturii organizationale, in mod deliberat, in vederea implementarii planului de reducere a costurilor. In acest caz, companiile trebuie sa se asigure ca aceste masuri vor fi sustinute de un program consolidat de management al schimbarii alaturi de un program amplu de comunicare.

- Alinierea schimbarii culturale la strategia de business, astfel incat deciziile luate sa aiba sens atat pentru business cat si pentru angajati. Aceasta implementare simultana va intari mesajele de reducere a costurilor generand implicarea angajatilor.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri