2 / 6

Concentrare pe piata farma

Buluc este de parere ca unul dintre principalele efecte ale crizei este concentrarea pietelor, indiferent de domeniul de activitate. Anumite companii mici dispar sau sunt preluate, iar cele mari isi consolideaza pozitia in piata, spune Buluc; iar acest lucru se intampla deja in industria farmaceutica inca de la inceputul anului, la nivelul producatorilor de medicamente si “probabil ca se va extinde pana la finalul anului si pe segmentul distributiei, daca astfel de miscari vor fi considerate oportune".

Cat despre o eventuala preluare a Farmexim, Buluc isi mentine declaratiile facute pentru Wall-Street la inceputul anului 2008, imediat dupa ce refuzase o propunere de preluare de 55 de milioane de euro din partea Celesio, liderul distributiei farma la nivel european. “Farmexim nu este de vanzare in urmatorii doi ani. Ne concentram in continuare pe consolidarea afacerii si atingerea unei cote de piata de 10%”, spune Buluc.

Seful Farmexim mai spunea dupa esecul negocierilor cu Celesio ca in urmatorii trei ani se va axa pe dublarea valorii afacerii si cresterea cotei de piata, cu scopul de a crea conditiile necesare listarii la Bursa de Valori din Bucuresti. La un an si jumatate de la acele declaratii, timp in care situatia economica s-a schimbat radical, contractia economica a intrat pe o panta ascendenta, iar BVB a resimtit din plin socurile crizei mondiale, Ovidiu Buluc este sceptic si se rezuma sa declare ca varianta listarii va fi analizata la momentul potrivit. “Vom analiza acest aspect si vom lua o decizie, in functie de situatia economica si a pietei de capital”, declara actionarul majoritar al grupului Farmexim.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri