2 / 5

Banii se intorc in Romania

Cele mai mari investitii ale sale din Romania sunt insa directionate catre fabrica de var achizitionata in mai de la grupul siderurgic Mittal Steel Galati. Lutz Stache a achizitionat, acum trei luni, prin firma AHG Simcor Industry, subsidiara locala a grupului cu acelasi nume pe care il detine in Germania, fabrica de var de la Mittal Steel.

Pana la finalizarea noii fabrici de la Galati, in 2011, care va lua locul celei preluate, Lutz va investi 40 de milioane de euro, unitatea de productie fiind proiectata la o capacitate de 400.000 de tone de var pe an. In aceste conditii, fabrica ar putea genera vanzari de 35-40 de milioane de euro, de cinci ori mai mult decat in prezent. Fabrica produce exclusiv pentru Mittal Steel, varul intrand in compozitia otelului. „Caut si alti clienti, am interes oriunde se pot castiga bani”, declara omul de afaceri despre posibilitatea ca fabrica sa furnizeze var si pentru alte companii.

Grupul AHG Industry, al carui unic actionar este Lutz Stache, desfasoara activitati de productie de materiale de constructii si in alte tari ca Polonia, Turcia, Emiratele Unite Arabe, Irak si China, ajungand anul trecut la o cifra de afaceri de 700 de milioane de euro si un numar total de 10.000 de angajati. „Bani si profit se castiga in fiecare tara, nu avem pierderi. Sunt tari unde avem rentabilitate de peste 20%, asa cum este cazul Irakului sau Chinei, dar si in Romania sunt multumit mai mult decat am planuit. Stiu ca suntem pe drumul cel bun”, spune increzator omul de afaceri.

Pentru anul acesta, Stache estimeaza un plus „usor” de zece milioane de euro la cifra de afaceri, pana la 710 milioane de euro, in functie de finalizarea investitiilor in curs, printre care si cele din Romania, sub impactul crizei economice. „Chiar si pe timp de criza, trebuie sa continui investitiile si sa ma lupt sa obtin ceea ce mi-am propus”, afirma proprietarul AHG Industry.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri