2 / 5

Rhodanie Campus, o investitie de 216 mil. euro

Campusul Rhodanie din Lausanne a fost inaugurat in aprilie 2007 in urma unei investitii de 216 mil. euro. In acest campus lucreaza aproximativ 1.500 angajati Philip Morris International, din toate colturile lumii, care initial isi desfasurau activitatea in noua birouri din oras.

Cu o constructie impresionanta, campusul se intinde pe o suprafata de 75.423 mp si este constituit din sase cladiri, dispuse in panta, pe terase, pe parcursul distantei dintre Avenue de Rhodanie si Avenue de Cour. Cele sase cladiri sunt conectate printr-un tunel, denumit generic “Main Street”.

Acest campus cuprinde 298 de birouri, 700 de locuri de parcare, 24 de sali de conferinte, 11 iesiri pe terase, 3 restaurante, 445 locuri de intalnire, 1 auditorium, sala de sport, inclusiv un teren de squash.

Din totalul acestei investitii au fost utilizati 3,14 mil. euro intr-un sistem de pompare a apei din lac, utilizata pentru racirea sau incalzirea campusului. Prin aceasta metoda este estimata o reducere a energiei consumate cu 50% si a emisiilor de dioxid de carbon cu 70%.

La inceputul anului viitor campusul va cuprinde si un centru pentru copii angajatilor. Acest centru va avea 122 de camere pentru copii angajatilor PMI si va fi unul dintre cele mai mari de acest gen din Elvetia. Cladirea va avea o suprafata de 1.400 mp. Investitia in acest proiect se ridica la 11,2 mil. euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri