4 / 5

Viata dupa Ozone

Cand a plecat in 2006 de la sefia Ozone Romania, Schiopu, care avea atunci 34 de ani, a anuntat ca se va ocupa in continuare de un proiect propriu in domeniu – o firma specializata pe exportul de medicamente catre tarile ex-sovietice si pe crearea de branduri. “Am infiintat Hyllan la inceputul lui 2007, cu o investitie de un milion de euro, dar activitatea in sine am demarat-o de abia in 2008”, povesteste antreprenorul, marturisind insa ca in momentul de fata costurile sunt mai mari decat cifra de afaceri.

“Este o compania pe care am facut-o pentru a ramane conectat la industria farmaceutica, in cadrul careia am cea mai mare experienta si de care am si devenit pasionat”, adauga acesta.

De ce a plecat de la Ozone? “Am vrut sa trec si prin perioada de antreprenoriat, sa fac ceea ce-mi doream de mai multa vreme – branding si marketing”, raspunde simplu Schiopu, care spune ca ar dori sa fie din nou in fruntea unei mari companii farma. “M-as vedea din noua manager al unei companii farma. Am avut oferte si pana acum, dar de cand am revenit in Ozone am devenit si mai vizibil, iar ofertele au inceput sa se inmulteasca”, declara antreprenorul, care nu oferit detalii.

Hyllan exporta medicamente de nisa catre tari precum Azerbaidjan sau Kazahstan, acolo unde Schiopu a gasit un partener de business. “Ne-am cunoscut inca de pe vremea cand lucram la Ozone (la vremea acea, actionarii tatonau ideea de a se extinde pe pietele din est – n. red.) si cand am plecat sa-mi fac propriul business am reluat legatura”, potrivit managerului.

Dan Schiopu a inceput sa lucreze in industria farmaceutica in 1998, in cadrul filialei iesene a distribuitorului Mediplus. Mai apoi, a venit in Bucuresti, unde a ocupat o functie administrativa, ca la sfarsitul lui ’99 sa se implice in dezvoltarea business-ului, apropiindu-se totodata de unul dintre actionari – Walid Abboud (foto).

“Ideea Ozone a aparut la sfarsitul lui 2000, cand actionarii s-au gandit sa identifice un eventual producator de medicamente pentru a-si extinde afacerile. Pana la urma, a aparut o modificare in legislatie si am ajuns la formula de productie sub contracte de manufacturing (Ozone nu a fost niciodata producator de medicamente – n. red.). Compania s-a lansat oficial in 2002, avandu-l pe Schiopu drept CEO pana in 2006, cand conducerea a fost preluata de Ruxandra Nastase.

Desi inainte de a intra in industria farmaceutica a lucrat in domeniul turismului, Schiopu spune ca nu-I place sa calatoreasca. “Nu m-as vedea manager in alta tara. Nu-mi prea place sa calatoresc, mai ales cu avionul, desi sunt de multe ori nevoit”, marturiseste managerul, care in prezent se ocupa si de lichidarea afacerilor Ozone din Bulgaria.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri