2 / 5

Dorina Tiron a revenit sefa peste infrastructura rutiera din Romania

Dorina Tiron a fost numita in martie 2009 la conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), coordonand anul tecut un buget de cheltuieli de1,2 miliarde de lei (283 mil. euro), dupe ce in perioada 2006-2007 a ocupat aceeasi functie.

Inainte de a prelua sefia CNADNR, Tiron a ocupat incepand cu 2007 pozitia de director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi (DRDPI).
Tiron, absolventa a Facultatii de Constructii, Cai Ferate, Drumuri si Poduri din cadrul Institutului Politehnic Iasi, a inceput sa lucreze in cadrul DRDPI inca din 1994, pentru ca in perioada 2003-2006 sa detina functia de director general al Directiei.

Tiron ii succede la conducerea CNADNR lui Cristian Duica, cel ce a asigurat interimatul dupa demiterea lui Dorin Debucean, petrecuta la sfarsitul lui 2008.

O alta revenire in cadrul Ministerului Transporturilor este cea a lui Gheorghe Udriste la conducerea Metrorex. Udriste, fostul sef al Directiei Infrastructura si Servicii Publice din Primaria Capitalei, a fost numit in functia de director general al Metrorex in februarie 2009, pozitie pe care a mai ocupat-o in intervalul 1997-2001.

Udriste este si membru in Consiliul de Administratie al CNADNR.

Alte mutari pe care le-a operat Berceanu in cadrul Ministerului Transporturilor au fost demiterile directorului de intretinere a drumurilor din CNADNR, Florin Dascalu, si al directorului regionalei de drumuri Bucuresti, Mihai Nica.

De asemenea, Vasile Rapea, directorul general de la Autoritatea Rutiera Romana (ARR), a fost inlocuit de catre Ionascu Craciunoiu, fostul sef de la ARR Dolj.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri