2 / 4

Recalificarea si reconversia profesionala – singurele solutii pentru someri

Pentru majoritatea disponibilizatilor anului trecut portile companiilor raman inchise si in acest an, spun specialistii in resurse umane . Desi mediul privat din Romania a anuntat ca are in plan angajari in acest an, posturile vacante apar sporadic. Sunt cazuri in care compania scoate la concurs locuri de munca fantoma, indisponibile in acel moment.

“In Romania mediul privat are planuri de angajare. Insa, deocamdata, companiile nu fac decat sa isi reaseze bazele de date. Candidatii sunt solicitati sa trimita CV-uri pentru posturi care nu sunt inca disponibile, dar pe care compania planuieste sa le scoata la concurs candva, in acest an”, spune Raluca Parvu, consultant business development in cadrul BPI Group.

BPI Group desfasoara activitati de recrutare, assesment center, consiliere in cariera si outplacement, serviciu pentru care compania a semnat contracte pentru gestionarea procesului de plasare pentru 3 000 de cautatori de job-uri.

Parvu afirma ca preferatii angajatorilor sunt acum angajatii docili, cu experienta in campul muncii, insa nu mai in varsta de 45 de ani.

“Recruiterii nu primesc CV-uri ale candidatilor de peste 45 de ani, mai ales daca acele persoane au efectuat o munca de executie, in care nu au putut sau nu au fost incurajati sa-si dezvolte alte abilitati sau competente”, explica Parvu.

Singurii cautatori de locuri de munca trecuti de 45 de ani care pot plasa fara griji un CV sunt middle si top managerii. Insa chiar si pentru aceasta categorie de angajati criza a provocat schimbari in procesul de cautare a unui loc de munca. “Unii manageri sunt acum liberi de contract si sunt dispusi sa accepte job-urri platite pe proiect. Unii dintre acestia accepta acum remuneratii chiar si cu 30% mai mici decat in trecut”, spune Parvu.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri