1 / 4

Prima tranzactie - O semnatura pe un ordin de plata de 42 de mil. lei

Valentin Vrinceanu (37 de ani) si-a inceput cariera de finantist in 1996 la Bancorex. Dupa numai un an si jumatate a ales sa lucreze in industria fondurilor mutuale, iar in prezent ocupa functia de director de investitii in cadrul Alico Pensii.

Un director de investitii ia foarte multe decizii in fiecare zi, iar principalele calitati ale sale trebuie sa fie mai ales rabdarea si prudenta. Oricum, proactivitatea nu strica niciodata in conturarea unei decizii, crede Valentin Vrinceanu (foto).

Directorul de investitii raporteaza in principal investitorilor unui fond de pensii, deoarece acestia pot aprecia cel mai bine rezultatul investirii banilor. De asemenea, un director de investitii priveste, in principal, in viitor, activitatea sa fiind „o meserie orientata catre viitorii 30 de ani”.

Despre prima mare tranzactie administrata in cariera sa, Valentin Vrinceanu mentioneaza de crearea unui nou fond de investitii, acel moment fiind, totodata, si una dintre cele mai mari provocari ale carierei sale.

"Imi aduc aminte de o semnatura a mea pe un ordin de plata de 42 de milioane de lei, acum vreo 11 ani si banii erau preluati din fostul FNA (n.red.: Fondul National de Acumulare, prabusit in anul 2000). Acest transfer a decantat activele acelui fond de impuritati, i-am preluat activele, aducandu-l la viata in haine noi, cu o alta denumire - Integro - si cu o politica de investitii total diferita. Cu acei bani s-a constituit un portofoliu de investitii echilibrat, care exista si astazi in portofoliul Pioneer Asset Management", a spus el.

Dupa absolvirea facultatii, a lucrat la Bancorex in 1996, pe un post de referent de specialitate. La numai un an si jumatate a ales sa lucreze in industria fondurilor de investitii la Quadrant Asset Management, Pioneer Asset Management, apoi EFG Asset Management si, in prezent, la Alico Pensii.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri