4 / 7

Mii de portofele Solana, ținta unui atac de milioane de dolari

Ecosistemul Solana este subiectul unui atac cibernetic chiar în momentul publicării acestei știri, 3 august. Utilizatorii raportează faptul că fondurile le-au fost transferate din portofelele digitale fără permisiunea lor. Sunt afectate portofele de criptomonede precum Phantom, Slope și TrustWallet.


Atacul este încă în desfășurare pe 3 august, peste 8.000 de portofele fiind compromise, conform companiei de audit în blockcian OtterSec, citată de Coindesk. Suma exactă care s-a furat până în acest moment nu este cunoscută, însă ar fi vorba de criptomonede în valoare de peste 5 milioane de dolari, conform Coindesk.com.


Modul de operare al atacatorilor nu este încă clar definit de către cei care investighează situația. Ar fi vorba despre obținerea permisiunii de a iniția și aproba tranzacții în locul utilizatorilor. Mai mulți dezvoltatori au precizat că nu este exploatat codul platformei Solana, ci e posibil ca vulnerabilitatea să fie în rândul software-ului din spatele portofelelor de criptomonede, unde sunt stocate activele digitale.


Sursa foto: Fizkes / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri