1 / 5

Campanie de strangere de semnaturi

Grupul de Economie Aplicata vrea sa stranga 100.000 de semnaturi pentru ca administratorii de pensii private obligatorii sa garanteze un randament anual cel putin egal cu inflatia, deoarece considera necesara aceasta masura in contextul crizei internationale, a spus directorul executiv al GEA, Liviu Voinea (foto).

"Suntem fortati sa contribuim la pensiile private obligatorii, dar nu avem o garantie reala privind randamentul minim. Contextul crizei financiare internationale face si mai acuta aceasta tema, a securitatii financiare a populatiei. Asa cum este conceput in prezent sistemul de pensii private obligatorii (pilon II), riscam sa primim o pensie fara valoare", a explicat Voinea.

Asociatia Grupul de Economie Aplicata (GEA), in parteneriat cu Confederatia Sindicala Cartel-Alfa si cu Blocul National Sindical (BNS), au anuntat lansarea proiectului Phare2006 "Cine si cum are grija de banii de pensii?"

Voinea a explicat ca in cadrul proiectului vor fi elaborate trei rapoarte de monitorizare a activitatii CSSPP, vor fi organizate opt seminarii regionale si se incerca strangerea a 100.000 de semnaturi pentru schimbarea legii pensiilor private obligatorii, in sensul introducerii randamentului minim garantat egal cu rata inflatiei.

"Vom lansa aceasta campanie de stangere de semnaturi la inceputul lunii martie si intentionam sa strangem 100.000 de semnaturi cu ajutorul celor doua confederatii sindicale", a spus el, potrivit NewsIn.

El a adaugat ca in cadrul proiectului se vor realiza trei rapoarte trimestriale de monitorizare a activitatii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), in baza unui set de indicatori internationali de performanta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri