3 / 6

Lectia crizei: “Nu tot ce zboara se mananca!”

Pe de alta parte, seful UniCredit Leasing considera ca in prezent se pot invata multe din punct de vedere managerial.

“In industrie s-a schimbat in primul rand filozofia, companiile au invatat ca nu tot ce zboara se mananca. Anumite reguli de prudentialitate minime, un due-dilligence intern (audit juridic si financiar – n. red.), un proces intern clar structurat si organizat de fiecare societate sunt absolut necesare pentru a evita situatii dramatice in care observi ca portofoliul intra in colaps, in momente dificile”, enunta managerul.

In ceea ce priveste UniCredit Leasing, entitatea a fost ajutata foarte mult si de colegii din grup. “Colegii din grup, din alte tari, ne-au sfatuit foarte mult in aceasta perioada dificila. Totodata, faptul ca varsta medie a echipei este de 28-29 de ani ne da un grad ridicat de fexibilitate, astfel incat am putut reactiona rapid la schimbarile economiei", a detaliat Constantinescu, despre strategia companiei pe care o conduce.

"Ne-am putut adapta noilor conditii si ne-am concentrat foarte mult pe bugetare, astfel ca am verificat lunar bugetul, ne-am concentrat pe controlul costurilor si am incercat sa fim cat mai mult in contact cu clientii, pentru a incerca sa-i ajutam in cazul in care aveau probleme financiare, cu plata ratelor”, adauga Dan Constantinescu.

El a mentionat ca prin optimizarea unor procese de achizitie si interne s-au redus costurile, iar managementul societatii nu a fost nevoit sa ia masuri dramatice, cum ar fi sa concedieze din personal. UniCredit Leasing are in prezent 180 de angajati.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri