2 / 6

Dinu, DLA Piper: Optimismul de iarna-primavara s-a evaporat

Marian Dinu, managing partner DLA Piper, a constatat ca ”optimismul de iarna-primavara s-a evaporat” si au aparut noi insolvente rasunatoare, desi la inceputul acestui an exista o efervescenta in piata de fuziuni si achizitii (M&A) din Romania si problemele pareau sa fi disparut pe fondul prognozelor de crestere economica.

Marian Dinu (foto) a dat drept exemplu insolventa lantului de retail Diverta, parte a holdingului RTC, respectiv a companiei DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV.

”2010 nu va face exceptie de la criza financiara si efectele sale. Marea intrebare este daca suntem pregatiti pentru inca un an de criza? Asteptarile de la Guvern sunt complet nejustificate, sa speram ca nu vor face lucruri mai rele care sa agraveze situatia”, afirma Marian Dinu.

Potrivit acestuia, chiar daca situatia nu este mai buna, cel mai grav lucru pentru companii este ”sa stea pe loc si sa astepte”.

O solutie pentru iesirea din criza financiara o reprezinta consolidarea industriei, reprezentantul DLA Piper oferind doua propuneri in conditiile lipsei de lichiditati – gasirea de surse noi de finantare si reducerea datoriilor.

Pentru gasirea de noi surse de finantare cei care detin afaceri au trei optiuni – sa vanda tot (varianta potrivita doar in cazul business-urilor viabile), sa cedeze controlul, insa sa pastreze un pachet minoritar, respectiv fuziunea dintre egali, care se loveste de multe ori de diferentele culturale si interese.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri