2 / 4

Statul va avea de pierdut daca nu sprijina sectorul IMM

Seful OTP Bank Romania mai atrage atentia si asupra faptului ca statul roman nu a ajutat deloc sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, care trebuiau sa fie sustinute pentru a trece peste perioada economica dificila.

"Toate statele au adoptat masuri de sprijin pentru sectorul IMM, dar in Romania nu s-a facut nimic in conditiile in care aceste intreprinderi reprezentau motorul economiei. Cele mai multe probleme le avem la nivelul creditelor acordate intreprinderilor mici si mijlocii, in timp ce la nivelul companiilor mari nu inregistram dificultati. Daca statul nu sprijina sectorul IMM tot va avea de pierdut pentru ca o sa creasca cheltuielile de asistenta sociala cu angajatii disponibilizati de aceste firme", sustine Laszlo Diosi.

De asemenea, Diosi atrage atentia ca lipsesc masurile de ajutor pentru angajatii care urmeaza sa fie disponibilizati din sectorul public.

"Avem mai putin de 20% din credite acordate catre persoane din sectorul public si suntem pregatiti sa le restructuram. In prezent introducem o procedura simplificata pentru a ajuta persoanele din sectorul public care vor fi afectate de reducerea cu 25% a salariilor", a explicat seful OTP.

Reducerea salariilor din sectorul public cu 25% si a pensiilor cu 15% urmeaza sa intre in vigoare de la 1 iulie 2010.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri