3 / 5

Planul de capitalizare, doar pe termen scurt

Dupa ce a fost ales CEO al Flamingo, conducerea companiei a desemnat noi oameni pentru functiile de director, CFO si program manager. Managementul este astfel adaptat pentru a corespunde proceselor de restructurare prin care va trece compania, obiectivul fiind de a maximiza potentialul echipei de conducere si, implicit, resursele disponibile in interiorul organizatiei.

La inceputul saptamanii, electro-retailer-ul a fost salvat de actionarii companiei de la dizolvare cu un procent de 75%. De asemenea, actionarii prezenti la Adunarea Generala au votat si pentru o emisiune de obligatiuni care va aduce un capital suplimentar de pana la 7 milioane euro, destinat dezvoltarii viitoare a grupului si trecerii cu bine peste perioada de criza.

Chiar daca fondul de investitii QVT, care detine o participatie de 22% in cadrul Flamingo, a cerut dizolvarea grupului, este foarte probabil ca acesta sa se alature initiativei de salvare si sa participe la punerea in functiune a planului de capitalizare.

“Noi nici macar nu cunoastem motivele pentru care QVT a cerut dizolvarea companiei. Insa, chiar daca fondul de investitii a solicitat asta, exista inca o posibilitate sa se alature planului de capitalizare”, conform lui Treiber.

Potrivit lui Dragos Simion (foto), presedinte al Consiliului de Administratie al Grupului Flamingo International, acest plan de capitalizare este unul pe termen foarte scurt.

Tot din planul de salvare a grupului fac parte discutiile viitoare cu furnizorii, pentru reesalonarea datoriilor si pentru sustinerea unor stocuri noi, cu proprietarii de spatii comerciale, pentru renegocierea chiriilor (ceea ce se intampla deja de la inceputul anului) si cu bancile, pentru a extinde actualele linii de finantare – in sensul ca Flamingo va putea obtine o suplimentare a creditelor, care sa sustina dezvoltarea companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri