1 / 6

Grecia

Grecia se confruntă cu cel mai sever val de căldură din ultimii 30 de ani, iar temperaturile s-au situat în jurul valorii de 40 de grade Celsius.


Mii de rezidenți greci au fost evacuați din calea flăcărilor, după a patra zi de incendii necontenite la nord de Atena. Unii au fost nevoiți să fugă cu bărcile după ce au fost încercuiți de flăcări. Totodată, a fost înregistrată și prima victimă a acestor incendii, un tânăr de 38 de ani, peste care s-a prăbușit un stâlp de electricitate.



Sursa Video: DW News/ YouTube


Incendiile s-au întins pe o suprafață de circa 20 de kilometri în nordul Capitalei, distrugând mai multe case. Pompierii încearcă să oprească focul, însă fac față cu greu incendiilor antrenate de vegetația uscată și de vânt.


În plus, până pe 9 august, ora 6:00, este interzisă circulația în zonele forestiere din insula Thassos, din cauza riscului de incendiu.


Sunt interzise, pe întreg teritoriul și prin orice mijloace sau mod, orice mișcare, tranzit sau ședere în zonele protejate și păduri sau zone forestiere. Nerespectarea acestei reguli duce la o amendă de 1.000 euro.


De asemenea, sunt interzise activitățile în aer liber care pot provoca incendii, în caz contrar amenda este de 10.000 de euro.


Sursa Foto: Forecast Weather Greece/ Facebook

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri