6 / 7

Tranzactiile cu terenuri, prin ochii consultantilor imobiliari

Referitor la problemele juridice nu se poate stabili un termen. Justitia ofera multe cai de atac partilor in caz de decizie nefavorabila si poate intazia rezolvarea foarte mult. O intelegere amiabila cu “cealalta parte” ar fi singura solutie pentru o rezolvare rapida, spune Cristian Raducea, land consultant in cadrul DTZ Echinox

„Intarzierea depinde de gravitatea fiecarei probleme si poate dura de la 1 saptamana pana la cateva luni. Daca se prelungesc, de regula cumparatorul renunta la tranzactie. Exista probleme juridice in Bucuresti pe care proprietarii incearca sa le solutioneze de peste 10 ani”, a explicat Sinziana Oprea, senior associate in cadrul departamentului de terenuri al Colliers International Romania.

Cei mai multi dintre cumparatorii cu experienta s-au obisnuit cu piata si inteleg ca, din pacate, exista multe proprietati bune in Bucuresti afectate de probleme juridice. Cei cu planuri imediate nu isi permit sa astepte solutionarea problemelor, altii au experienta necesara sa le rezolve singuri si prefera sa preia un teren cu probleme la un pret mai mic. Exista inca o nisa de piata a tranzactionarii terenurilor cu litigii, conchide Zinziana Oprea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri