3 / 8

Peste 43.000 de hectare, retrocedate unei persoane care ceruse doar 23.000

Peste 43.000 de hectare de paduri au fost retrocedate, printr-o decizie a Tribunalului Covasna, unei persoane care solictase doar 23.000 de hectare, se arata in documente ale anchetatorilor din dosarul in care apar si numele senatorului Ilie Sarbu si cel al deputatului Viorel Hrebenciuc.


Procurorii anticoruptie detaliaza, in documente din dosarul retrocedarilor, cazul unor suprafete de teren - foste mosii detinute in 1913 de Nicolae D. Ghica. Acesta avea atunci in proprietate patru mosii: Comanesti, Palanca, Bratulesti si Agas. Dupa decesul sau, mosiile au revenit celor patru copii ai sai, care au fost deposedati de acestea in 1945.


"Calitatea de proprietar deposedat de padure au avut-o exclusiv cei patru copii ai lui Nicolae D. Ghica (Dimitrie, Eugen, Iveta si Neculai). In niciunul dintre dosarele civile ce au urmat nu se gaseste macar un singur act de natura sa contrazica afirmatia de mai sus, din care sa reiasa ca Maria Mavrocordat ar fi fost proprietar de teren forestier in anul 1945", se mentioneaza in documentele citate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri