2 / 7

Sorin Ovidiu Vintu: mogul si "proletar"

Sorin Ovidiu Vintu poate fi caracterizat ca un mogul de presa extrem de ambitios, avand in vedere ca ajunsese, in urma cu cativa ani, unui dintre cei mai bogati oameni din Romania: in 2008 avea o avere estimata la 800 de milioane de dolari. El este cunoscut ca fost sef al grupului Realitatea Catavencu.


In ianuarie 2014, Vintu a fost condamnat la doi ani de inchisoare, in dosarul in care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, condamnat, la randul sau, la 15 ani de inchisoare in dosarul legat de prabusirea FNI. In noiembrie 2014 Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea conditionata a omului de afaceri, decizia fiind definitiva. Magistratii au admis, astfel, contestatia lui Vintu fata de o decizie a Judecatoriei Sectorului 4, care a respins cererea de eliberare conditionata.


In comunicatul procurorilor se arata ca Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi trimis lui Nicolae Popa 50.000 de euro printr-un cont din Indonezia si 20.000 de euro prin intermediul fratelui sau, Virgil Popa.

Experienta inchisorii


Sorin Ovidiu Vintu a mai fost dupa gratii timp de un an (iunie 2012-mai 2013), in Penitenciarul Jilava, dupa ce Sebastian Ghita, actualul patron al postului Romania TV, a facut publica o inregistare in care Sorin Ovidiu Vintu il ameninta si santaja.


Vantu a mai fost trimis in judecata si in 13 septembrie 2012, intr-un dosar in care este acuzat, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori ai Petromservice Ghoerghe Supeala si Zizi Anagnostopol, ca ar fi delapidat Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. In acest dosar omul de afaceri a fost condamnat, in luna iulie, la sase ani si doua luni de inchisoare cu executare, insa decizia poate fi contestata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri