4 / 7

Dan Adamescu - inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie

Dan Adamescu a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, la patru ani si jumatate de inchisoare cu executare, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa. In acelasi dosar au mai fost condamnati judecatorul Mircea Moldova, la 22 de ani, Elena Roventa, la cinci ani si zece luni, Sorin Viziru, la cinci ani, si Ion Stanciu, la trei ani si opt luni.


Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, instanta CAB a dispus si interdictia unor drepturi pe o perioada de trei ani, printre care dreptul de a fi director si administrator al unei societati sau de a coordona societati comerciale, in tara sau in strainatate. Procurorii DNA arata in referat ca magistratii judecatori, sub urmarire penala la data publicarii rechizitoriului, ca magistratii judecatori primeau, direct sau prin intermediari, sume de bani pentru a desemna preferential anumiti administratori privati, atribuirea preferentiala a unor dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori.


Omul de afaceri Dan Adamescu detine, indirect, compania Astra Asigurari, dar si complexul Unirea Shopping Center. Pe langa acestea, Adamescu mai conduce compania Medien Holding, care include cotidianul Romania Libera si Academia Catavencu. Averea acestuia era estimata, in 2014, la 410-430 milioane de euro, fiind pe locul doi in topul celor mai bogati afaceristi din media, dupa Zoltan Teszari, care detine compania RCS (TV Digi Sport, Digi 24, Digi World si Digi Life).


Comunicatul de presa publicat de DNA poate fi citit aici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri