3 / 5

De la zero, la 60% pentru promovarea online

Mediul online a cunoscut o dezvoltare de-a dreptul spectaculoasa, spune Rotileanu. Spre exemplu, la Eureko Romania, anul trecut nu a existat buget pentru promovarea online, in timp ce in prezent ponderea online-ului poate ajunge si la 60% din bugetul total de marketing.

“In urmatoarea campanie de promovare de produs, bugetul alocat online poate ajunge pana la 60% din total, depinde foarte mult de obiectivele pe care ni le propunem si de relevanta platformelor online pe care le putem include in campanie. E o matrice simpla, daca obiectivul este de notorietate si exista buget corespunzator, televiziunea este abordarea cea mai potrivita, daca obiectivul este vizibilitate si bugetul nepotrivit unei campanii TV, o campanie online este mult mai potrivita”, a declarat oficialul Eureko.

Ea mai crede ca mediul online a inregistrat cresteri spectaculoase in ultimii 3, 4 ani, fiindu-i acordata importanta pe care o merita. “Este un nou canal media care completeaza canalele traditionale de promovare”, a mai spus Rotileanu.

„Anterior procesului de rebranding, Eureko nu a avut campanii ATL (above the line). Anul trecut a fost o singura campanie media cu ocazia lansarii pensiilor, cu componente doar de TV, outdoor, radio si metode neconventionale in restul tarii (branding de autobuze). Incepand cu acest an a fost alocat si buget pentru online. Anul trecut nu a existat deloc”, a tinut sa mentioneze Rotileanu.

Totusi, compania va miza in continuare foarte mult pe TV, insa, in functie de obiectivele campaniei si de mesajul pe care vrea sa il transmita, consducerea Eureko va alege diferite componente: cinema sau outdoor, radio, print si, evident, Internet.

In cazul Generali Asigurari, bugetul pentru on-line a crescut cu 50% fata de anul trecut, dupa cum a declarat Dimitriu.

“Pariem pe mediile inovative, care permit masurarea cat mai exacta a rezultatelor, medii mai putin traditionale, care nu necesita alocarea unor sume cu multe zerouri. Credem in PR si Internet ca o modalitate eficienta de informare si promovare, mai ales tinand cont de factorii economici actuali”, a declarat Dimitriu.

Ea a mai spus ca nu vor fi ignorate nici canalele traditionale, insa ponderea acestora va fi mult mai echilibrata in raport cu canalele alternative.

(Citeste si "Radiografia unui rebranding in asigurari")

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri