4 / 6

Nu toata lumea are nevoie de un broker

Desi este preferabil ca investitorii care nu sunt familiarizati cu bursa sa tranzactioneze initial pe un cont asistat de un broker, cateva minime cunostinte economice ii pot scuti pe acestia de plata unor comisioane mai mari, in comparatie cu cele online.

“Nu cred ca sunt multe persoane in piata care au nevoie de broker pentru a-i explica diferenta dintre o stire pozitiva si una negativa pentru o companie. Dupa cateva luni pe bursa, cred ca majoritatea investitorilor care au indeajuns de mult timp isi pot face singuri propriile mini analize, sau in anumite cazuri le pot citi direct din presa. De exemplu acum, in perioada dividendelor, atata timp cat urmaresc bursa, nu am nevoie sa platesc comision suplimentar pentru ca cineva sa ma sune sa imi spuna ca firma X ofera un dividend foarte bun si e cazul sa cumpar”, a declarat Badoiu.

Acesta a mai adaugat ca rapoartele de analiza pentru principalii emitenti, dar si notele intra-day ale firmei de brokeraj, sunt printre principalele materiale pe care le are in vedere atunci cand tranzactioneaza pe bursa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri