2 / 6

Mitul 2: Decat sa pun banii in pensii private facultative, mai bine ii investesc singur

"Pentru unii poate fi o optiune viabila (sa investeasca pe cont propriu - n.r.). Cu cateva conditii insa: sa fii calificat, sa ai timp pe care sa il dedici pentru asa ceva, sa fii suficient de disciplinat ca sa nu umbli la acesti bani pana iesi la pensie si sa fii dispus sa renunti la facilitatile fiscale pe care ti le ofera pensiile private facultative. Cati dintre romani indeplinesc toate aceste calitati?", scria Radu Craciun, CEO BCR Pensii in luna iulie pe blogul personal.


Am putea adauga faptul ca speranta de viata va creste in viitor pana la 84 de ani, de la 74 de ani cat este in prezent (potrivit Raportului privind imbatranirea populatiei in 2015, realizat de UE). Asta inseamna ca vom trai mai mult ca pensionari, chiar mai mult decat bunicii nostri. Adica vom consuma mai multe resurse pentru o perioada de timp mai indelungata.


Avand aceste cifre in fata, este recomandat sa iti faci planuri prudente pentru anii de batranete. Daca tot vom trai mai mult, ar fi bine sa ne mentinem un stil de viata cat mai apropiat de cel cu care am fost obisnuiti, nu sa ne simtim ca o povara pe umerii copiilor si nepotilor. Astfel, pensia privata facultativa este un produs de economisire pe termen lung, prin intermediul caruia tu poti acumula mai multi bani pentru anii de pensie. Cand nu vei mai incasa un salariu lunar, acesta este pensia suplimentara care te poate ajuta sa-ti acoperi cheltuielile cu serviciile medicale, vacante, cadouri pentru nepoti si toate celelalte lucruri pe care ti le doresti sau de care vei avea nevoie. Un motiv in plus sa cantaresti foarte bine planul de economisire pentru batranete.


Sursa foto: ShutterOK / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri