3 / 4

Taramul speculatorilor sau epuizarea blue-chips-urilor?

Marcel Murgoci se asteapta ca societatile din esalonul doi, nu cele de top, sa reintre in atentia investitorilor, prin prisma lichiditatii si a cresterilor importante din ultimele zile.

“Cu toate acestea, investitorii trebuie sa discearna care din aceste companii este pe val si care are o crestere bazata pe un fundament solid”, a mai spus reprezentantul Estinvest.

El spune ca si alte actiuni, precum Armax(ARAX), Condmag (COMI) sau Banca Carpatica (BCC) sunt in atentia investitorilor in ultima perioada.

Armax Gaz a crescut cu 7,45% in sedinta de ieri, cu o valoare a tranzactiilor de 1,78 milioane lei. In ultima luna, emitentul a castigat 34 procente, iar de la inceputul anului consemneaza plus 76,57%.

Si Condmag s-a aflat in topul emitentilor, in ultimele zile. Ieri, COMI a crescut cu 8,7%. De la inceputul anului, compania a avut un randament de 155%.

Ieri, volumul tranzactionat pe titlurile Bancii Carpatica a fost al doilea in Top 5, pe fondul unei aprecieri de 1,8%, dupa ce ieri au castigat 10 procente, pe o piata in scadere.

Titlurile au fost animate de majorarea de capital cu 28 milioane lei, la care actionarii BCC au subscris 26,82 milioane lei, dar si de notificarile de tranzactii cu persoane initiate aparute in ultimele zile.

“Nu as asemana aceasta perioada cu fazele din perioada de expansiune, cand, dupa ce se epuizau cresterile pe Blue-Chip-uri, incepeau sa urce actiunile din esalonul 2. Fiindca acum nu vedem cresteri spectaculoase decat la un numar redus de companii, deci sunt cazuri izolate. Suntem pe taramul speculatorilor acum, astfel ca nu trebuie sa ne mire efectul de bulgare de zapada pe care il au unele cumparari mai agresive”, explica Paul Brendea.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri